Vad är Esalen Massage?

May 18

Esalen massage är en typ av Svensk massage som lärs ut och varumärkes av Esalen Institute i Big Sur, Kalifornien. Även om det har sina rötter i stil med svenska massage, fokuserar denna form på energiutbyte och psykiskt välbefinnande, snarare än de helt enkelt fysiska resultatet av en massage. Även om det är fördelaktigt för den fysiska hälsan, är målet för massageterapeut att ställa kropp och själ tillsammans, vilket resulterar i en känsla av lugn och frid för kunden.

Den Esalen Institute grundades som en reträtt och verkstadsutrymme 1962 för att undersöka en mängd olika ämnen. Det fortsätter att erbjuda workshops i en mängd olika områden, bland annat psykologi, österländsk medicin, miljö teori, aktivism, uppsökande, ekonomi, fredsstudier, konst och religion. Esalen är ofta knutna till "New Age" idéer på grund av den helhetssyn av institutet, och det stora antalet offer i samband med nya åldersbegrepp. Reträtten omfattar 120 hektar mark som omfattar odlade trädgårdar, vilda skogar, hav och naturliga varma källor. Retreats det lockar individer från hela världen som är intresserade av att utforska alternativa sätt att leva.

Denna form av massage utvecklades i takt med utforskning av österländska metoder healing och energiarbete. Många av de terapeuter som arbetade tillsammans för att utveckla Esalen massage hade omfattande utbildning på svenska massage, Rolfing, djup vävnad och österländska massagemetoder såsom Shiatsu och thailändska. Den massageupplevelse kombinerades med energiarbete för en massage som syftar till att behandla kroppen och själen tillsammans.

Esalen innehåller alla massagetekniker som finns på svenska massage och lägger aspekter av energiarbete samt. Den önskade effekten är en känsla av harmoni och balans hos kunden. Målet är avkoppling, även om fysiska fördelar kan upplevas som väl. Terapeuter tror också att Esalen stärker kroppen för att främja läkning och psykisk hälsa. En massage kan vara en intensiv upplevelse som kroppen släpper fysiska och psykiska spänningar, och terapeuten och klienten arbetar tillsammans för att maximera upplevelsen.

Som en varumärkes massage teknik, kan endast personer som har utbildats på Esalen erbjuda denna typ av massage. En handfull lärare runt om i världen är certifierade för att erbjuda Esalen utbildning utanför institutet, även om organisationen uppmuntrar starkt intresserade studenter att studera där, så att de kan uppleva institutets filosofi som helhet, snarare än bara massage utbildning. Residence vid Esalen under hela massageutbildning kan vara ett avkopplande sätt att fly världen samtidigt certifiera att erbjuda massage.

  • Esalen massage blandar de metoder för Svensk massage med energiarbete som anses främjar bättre psykisk och fysisk hälsa.