Frågor att ställa en katt Uppfödare

September 20

Välrenommerade uppfödare är inte bara glada att svara på frågor, men också välkomna dem som ett tecken på den vårdande köparen de vill dela sina katter och kattungar med. Du kan ta reda på en hel del om uppfödaren genom att ställa några frågor. Prova dessa och lyssna noga för rätt svar:

  • Hur länge har du varit avelskatter? Hur många raser har du? Vill du visar? Varför eller Du tittar varför inte? För någon som har fött upp katter tillräckligt länge för att veta vad de gör, någon som koncentrerar sig på en ras, eller kanske två eller tre närstående sådana. Och här är ett tips: En uppfödare som visar sina katter är en bra sak. Visar är ett tecken på någon som har förtroende för sina katter och även någon som är inte bara i avel för att tjäna pengar.
  • Vilka medfödd defekter är i denna ras? Hur är du avel för att undvika dessa defekter? Du vill ha någon som är up-front och kunniga om problem i rasen, och någon som arbetar aktivt för att minimera dem.
  • Hur stor är din uppfödare? Var din katt tillbringar större delen av sin tid? Du letar efter någon som inte är överhopad med katter, så varje kattunge kan få den vård och socialisering som är så viktiga. Se till att du får en look "bakom kulisserna" för att se till katterna hålls i friska förhållanden - inte bara ta uppfödarens ord för det.
  • Är dina katter testas för smittsamma sjukdomar? Kan jag få kattungen checkats ut av min veterinär innan jag antar? En seriös uppfödare håller hans katteri klart av byggas sjukdom genom att se till infektionssjukdomar finns inte bland sina katter i första hand, och genom att aldrig tillåter katter som inte har testats negativt för dessa sjukdomar att interagera med sina katter. Köp inte en katt från en uppfödare som inte tillåter dig att rådfråga en veterinär som du väljer. . . det är alltid viktigt att få en professionell åsikt.
  • Vilken sorts hälsogarantier erbjuder ni? Vad händer om kattungen blir sjuk? Inte ens de mest ansedda av uppfödare kan erbjuda en 100 procent garanti för att kattungen kommer att hålla sig frisk. Ditt husdjur kan bli sjuk inom några dagar efter ditt föra henne hem, eller hon kan manifestera medfödda hälsodefekter månader eller år senare. En seriös uppfödare, är skydd, eller räddningsgrupp kommer att vilja spela rättvist och är beredd att kompensera dig för några av de ekonomiska förluster - men tyvärr, inte den personliga en - bör din nya kattunge blir sjuk eller dör.
  • Vad som gör detta kattunge eller katt "pet kvalitet" eller "show kvalitet"? De flesta människor som söker en stamtavla katt sluta med "pet kvalitet" på grund av den stora kostnaden i samband med förvärv "show kvalitet" katter, och eftersom uppfödare föredrar att plats deras "bästa" katter med människor som de känner för avsikt att visa dem. En kunnig, seriös uppfödare kan ärligt bedöma en kattunge show potential och förklara vad "defekt" klassificerar djuret som husdjur kvalitet.

Ett sällskapsdjur kvalitet katt är inte på något sätt mindre följeslagare. Väldigt få katter föds med de egenskaper de behöver för att bli verkligt konkurrenskraftiga i showen världen. Deras markeringar kan vara fel, eller deras rockar kanske inte tillräckligt frodig. Deras öron får inte vika framåt eller krypa tillbaka som deras show normer diktera, eller deras "uttryck" kanske inte matchar perfekt för sin ras. Dessa egenskaper saknas menar inte dessa kattungar är inte vacker eller kärleksfull. Så länge deras fel inte är hälso- eller temperament relaterade sådana katter är underbara utsikter för köp eller adoption.