Vad är marknaden mättad?

May 28

När en vara förs till konsumenterna, producenterna hoppas att konsumenterna kommer att reagera positivt genom att köpa denna produkt. Marknaden mättad kan betraktas som bevis på en lyckad försäljningsrekord. När en marknad är mättad med en produkt, är att produkten utbrett bland konsumenterna.

Marknaden mättad kan ses som en positiv eftersom konsumenterna köpt till erbjuden produkt. Dessa inköp har skett på en sådan stor skala att sannolikheten för framtida köp kan drastiskt minskat. Vid en månatlig farmerâ € s marknad, är detta en idealisk situation. Nästan alla som kommer till marknaden köper Mrs. Smitha € s sylt och hon demonterar sin monter och går hem med henne vinster.

I allmänhet är dock verksamheten inte fungerar på detta sätt. Företagen behöver inte etablera sig att bara sälja en produkt och sedan avveckla verksamheten. De flesta företag är långsiktiga satsningar. Därför, när marknaden blir mättad med sina produkter, de presenteras med en utmaning hur man fortsätta generera intäkter.

Marknads mättnad kan övervinnas genom ett antal saker. Några av dem kan påverkas av producenterna, men andra inte. En av de faktorer som producenterna inte har någon kontroll över, men som kan bidra till att lindra låga försäljningssiffror på grund av mättnad, är befolkningstillväxten. Fler människor i ett samhälle tenderar att lägga till antalet unsupplied konsumenter.

Det är viktigt att notera att marknaden mättad betyder inte att varje konsument har en produkt. Istället termen betyder i allmänhet att en betydande del av dem som är benägna att köpa en produkt som redan har gjort det. Familjer består ofta av flera individer. Därför, om bostäder marknaden är mättad, innebär att att inte alla enskilda men de flesta familjer har redan köpt hem.

Detta leder till en mättnadsfaktor som producenterna kan ha möjlighet att manipulera. Om producenterna kan påverka attityder om ägandet av flera inköp, kan de skapa efterfrågan på en marknad som var mättad. En bransch som kan observeras för ett utmärkt exempel på detta är kosmetikaindustrin, vilket leder kvinnor att tro att en enda nyans av läppstift och ögonskugga är inte tillräckligt. Den ständiga önskan och förakt för befintliga personliga aktie bränslen konstant efterfrågan och drastiskt minskar marknadsmättnadsfrågor.

Marknad mättnad är inte alltid på grund av framgången av en enda producent. I vissa fall, marknader får utmattad eftersom det finns för många leverantörer av en produkt. Detta belyser den roll som konkurrensen kan spela i sådana fall. Om Producer 1 kan få tillgång till Producent 2a € s konsumenter, Producent 1a € s marknadsandel blir större och ger möjlighet att sälja mer produkter.

  • En bondens marknad kan erbjuda en idealisk plats för marknaden mättad.