Vad är en Sarcococca?

April 21

En Sarcococca är en växt i släktet med samma namn. Det gemensamma namnet för detta släkte är "söt box", och ett antal enskilda arter odlas som prydnadsväxter. Sarcococcas frodas i USDA zoner sex till 11, beroende på art, generellt föredrar skuggiga platser, särskilt i områden som får mycket sol varje år. Trädgårds butiker i dessa regioner bär ibland en sort eller två, och anläggningen kan även beställas direkt via plantskola leverantörer.

Denna anläggning är i rutan familjen, Buxbomsväxter, och det är en nära släkting till de buxbom, en stor grupp av buskar och småträd. Sarcococca tenderar att vara en lågväxande buske eller ett ground, beroende på art, med mörkgröna mycket blanka blad som ytligt liknar de av citrusfrukter. Blommorna är vita, och de avger en mycket söt, rik doft som tenderar att vara ganska mild. En fördel med dessa växter är att de kräver lite underhåll, utan föredrar att planteras och sedan i stort sett lämnas ensam.

En av de bästa användningsområdena för en Sarcococca är som en gräns i närheten av en bana eller en byggnad. Att vara nära tungt trafikerade områden rekommenderas, så att människor kan njuta av den delikata doften. Den kan också användas som en ground i skuggiga delar av trädgården, så länge som andra doftande växter inte finns i närheten, eftersom doften kan bli överväldigad ganska enkelt. Det kan också planteras i stora sängar för att skapa ett täcke av gröna blad, eller användas i knut trädgårdar att skapa prydnads gränser.

En populär Sarcococca arter för trädgårdsarbete är Sarcococca ruscifolia, en lågväxande buske även känd som doftande Sweetbox. En dvärg version av denna växt kallas Sarcococca humilis finns också. Dvärgen versionen är särskilt väl lämpad för gränser, eftersom det växer låg på marken, vilket gör trädgårdsmästare att plantera låga buskar och blommor i de områden som gränsar till denna doftande vintergrön växt. Sarcococca confusa är en annan populär sort som är härdig i kallare regioner.

Sarcococca föredrar väldränerad jord, skydd från direkt solljus, och det har de genomsnittliga vattenbehov. Blommorna växa fram i höst och vinter, utvecklas till bär som kan vara röd eller svart, beroende på art, lägga till några trevliga färg till vinterlandskapet. Dessa växter kan odlas från sticklingar eller frön, och de flesta arter har också rot bollar som kan delas i två delar för att producera två fabriker.