Vad är en Surround Sound förstärkare?

April 22

Den surroundljud förstärkaren är en elektronisk anordning för hemmabiosystem som behandlar ljud från en inmatningsenhet för leverans till en högtalarkonfiguration. Anordningen styr väsentligen den ljudkvalitet, volym, och kanalisering av signalen. Typiska enheter är också känd som audio / video (AV) mottagare. Dessa integrerade enheter kombinerar ljudprocessorer som cd-skiva (CD) och digital videoskiva (DVD) spelare med förstärkningsteknik. Högre kvalitet dedikerade komponenter delas bearbetning / förstärknings- i separata enheter, och är kända som separerar.

En integrerad surroundljud förstärkare hanterar alla processer, så att användarna kan lägga önskade inmatningsenheter. Hjärtat i alla hemmabiosystem, fungerar förstärkaren tillsammans med en komplett uppsättning högtalare omger rummet. De två vanligaste typerna av uppslukande ljud konfigurationer inkluderar 5.1 och 7.1-surroundljud. Båda funktion högtalarplaceringar på vänster, höger och mitten av skärmen, med ytterligare vänster och höger högtalare för surroundeffekterna att indikera tredimensionella rummet med hjälp av ljudsignaler. Den 7.1 surround lägger ytterligare par högtalare för placering på vardera sidan bakom personen.

Den ytterligare 0,1 aspekten av surroundsystemet indikerar subwoofern, vanligtvis den större enheten, vilket ger djup och bas till botten ljud intervall. Den integrerade surroundljud förstärkare ofta lättare konfigureras. Separata processorer med pre-out-uttagen, dock erbjuda valet av att uppgradera till mer kraftfulla förstärkare i framtiden.

Vissa mer avancerade produkter kan erbjuda 100-400 watt per kanal. Medan användning centrerar typiskt runt 15-50 watt intervallet, desto större kapacitet wattal en 100-watts kanal tillåter utsignalen att stanna kvar på den linjära delen av distorsionen kurvan. Ljudkvalitet och specialeffekter kommer att vara av högre kvalitet och genomslagskraft när den drivs av de högre effektkapacitet.

Surroundljud kontakt förstärkare uttagen består av trädgården olika stereo och teaterkomponenter. Dessa kan omfatta uttag för radio tuners, digitalt ljud och videospelare, tv och olika AV-inspelningsenheter. Både koaxial och optisk ljudingångar rymma DVD, CD, och även satellitmottagare. Ytterligare domkrafter passar mer samtida, high-definition (HD) signalteknik. Det kan även finnas ingångar för äldre tekniker såsom fonografer och kassettspelare.

Den integrerade surroundljud förstärkare tenderar att vara billigare, eftersom det är massa produceras och marknadsförs för att hålla enhetskostnaderna låga. Separata ljudprocessorer och förförstärkare tillverkas vanligtvis i mindre antal, och ofta är av högre kvalitet. Många effektförstärkare har 6:57 olika kanaler som finns tillgängliga på en enhet. Som förstärkaren representerar maktbas i hemmet ljudsystem, bör användarna investera mer noggrant i denna enhet än i utbytbara kringkomponenter.