Vad är Monogramming?

December 14

I sin mest grundläggande, är monogram den stiliserade märkning av objekt med en individs initialer. Historiskt tjänade detta syfte att identifiera antingen hantverkare som skapade ett objekt eller person för vilken varan gjordes. Även i modern tid, var det vanligt att alla hushållslinne märkas med initialer och inköpsdatum. Så småningom, monogram utvecklats att försköna utseende och höja värdet på poster, samt för att beteckna ägande.

Monogramming av en eller två bokstäver kan användas, men de tre bokstäver kombinationen anses standarden. Den tre bokstäver formen omfattar traditionellt initial från individens första, sista, och mellannamn - i den ordningen, då läses från vänster till höger. Den initiala representerar efternamn ska centreras och göras större än bokstäverna på vardera sidan.

Oavsett hur många bokstäver används, typiskt de alla bildas som kapital eller "versaler" tecken. Som med typografi i allmänhet, andra egenskaper i utseende monogramming bokstäver varierar beroende på önskad ton. Form, storlek, färg och placering kan alla användas för att förmedla en känsla av manlighet eller kvinnlighet, formalitet eller informella, och så vidare. Ibland är flera bokstäver lappade, som i en ovanlig form, eller på annat sätt förskönat för en mer konstnärlig effekt. Men bokstäverna själva måste vara läsbar för monogram förbli skild från alla andra dekorativt motiv.

Poster såsom smycken ibland fashioned till att likna en monogram. Dock är monogram mer sannolikt hittas tryckt, inristat, präglade eller broderade. Tryckta blanketter visas i allmänhet på billig eller massproducerade varor. Gravyr är huggen eller etsas in ytor såsom trä, metall eller glas. Initial kan präglas & mäsk; visas som upphöjda bilder - på poster såsom high-end, personlig brevpapper.

Vanligast är monogram sys eller broderade på tyg och lädervaror. I vissa fall kan skriva ut initial vara möjligt, men sydd eller broderade arbete är det optimala valet. Till exempel skulle bokstäver sydda eller broderas på en frottéhandduk sannolikt slitage bättre än de som trycks på handduken.

Broderade bokstäver var särskilt populär i det förflutna för att förmedla budskap, ofta med en hög moral ton. Monogram i sig har använts i märken, banderoller och heraldiska arbete att förmedla ideal kyrka, stat, och familjen. Det verkar nu allmänt på artiklar för heminredning och hushåll, samt på kläder, accessoarer, presenter och souvenirartiklar.

Med framsteg inom teknik och massproduktion, har broderat monogram blivit vanligare i kommersiella och reklamartiklar samt. Hem avlopp kan köpa datorstyrda maskiner som utför en mängd olika broderier, som ofta inkluderar monogram. För dem som föredrar att arbeta för hand, omfattande referenser om broderi inkluderar ofta information om de material och tekniker som används för att skapa dessa märken.