Air Vent Rengöring

July 7

Central luftkonditionering eller värme kan vara ett underbart objekt i dagens kontor och bostäder. Uppvärmningen hålla oss varma under de kalla vintermånaderna, medan luftkonditioneringen hjälper till att kyla oss under de kvävande sommarmånaderna. Det finns en nackdel med dessa luftleveranssystem, de har en stor inverkan på luftkvaliteten i hemmet. Såvida periodisk och regelbunden rengöring sker, kan föroreningar och luftburna allergener spridas i hela hemmet. Genomföra en egen luftventil rengöring är ett bra sätt att lära sig att ta hand om din egen VVS-system.

  1. Broom. Börja din rengöringsuppgift genom att sopa bort ventilations omslag. Det kan låta enkelt, men det här steget kommer att bidra till att ta bort det mesta av damm och allergener som få blåst kring det enklaste. Vid sotning, börja på toppen av ventilerna och arbeta dig ner så att du inte sprider något av smuts och damm till en plats som du redan har rengjort.
  2. Ta bort locken. Därefter ta bort dina omslag från ventilerna och ställ dem åt sidan. De flesta ventiler hålls på plats av fyra skruvar, vanligtvis Philips huvudet. Placera skruvarna med ventilations täcker så att du inte förlorar dem.
  3. Vakuum. Dra ut din vakuum och placera slangen i ventilen så att du kan ta bort några större damm kaniner. Du kanske vill tejp bilagor till varandra så att de inte faller av och gå vilse i ventilerna. För mindre ventiler, kan du helt enkelt skapa en tillfällig täckning för ventilations slut på papper. Skär ett hål i mitten av detta skydd, och placera slangen i mitten av hålet och tejpa vakuumslangen till locket. Låt vakuumet att köra tillräckligt länge för de flesta av de omgivande damm och allergener i ventilerna som skall rensas.
  4. Byt filter. Även tekniskt sett inte en del av ventilationsöppningarna, filtren spelar en viktig roll i upprätthållandet av dessa ventiler. En gång varje par månader måste du ta dig tid att byta filtren i ditt VVS-system. Igensatta filter förhindrar frisk luft från att komma in i hemmet, samtidigt som spridning av damm och allergener i hemmet vilket gör rengöringen dina ventiler en mer tidskrävande operation.
  5. Byt omslag. När du är klar med rengöringen dina ventiler är det dags att sätta allt bort. Byt dina ventilations omslag genom att hålla dem på plats och skruva alla skruvar tillbaka till sina rätta hålen.

Tänk på att periodisk självrengöring inte kommer att ta bort alla föroreningar och damm som kan samlas hela din ventilationssystem under åren. För djupare rengöring, är det nödvändigt att anställa personal. De kommer att ha rätt verktyg för att nå alla vinklar och vrår av luftventilationssystem. För de flesta hem, med luftventilerna rengöras varje år eller två är allt som du behöver göra.