Hur rippa musik från CD-skivor till iTunes

July 4

Du kan rippa musik från en CD och importera den till iTunes, vilket kopiera låtar från dina CD-skivor till iTunes-biblioteket. Då kan du lägga till de rippade låtar till din iPod. Så dina cd-skivor är inte värdelös bara för att du fick en iPod!

Hur rippa musik från CD-skivor till iTunes

Sätt in en ljud-CD i din dator.

Låtarna visas i listfönstret som generiska, icke namngivna spår på första. Om datorn är ansluten till Internet och du har aktiverat alternativet för att automatiskt hämta låten information från Internet, och om CD är i Gracenote CDDB-databasen, hämtar iTunes automatiskt spårinformationen.

Klicka på Ja i dialogrutan som visas för att importera (och hoppa till steg 5) eller Nej för att ange alternativ först.

Klicka på Nej för att göra inställningar och importinställningar, ställa låtar som ska hoppas över, eller om du ser namn spår snarare än rätt spår, artist och albumnamn i listfönstret. Om allt du behöver ändra är importinställningarna klickar du på knappen Importera inställningar i det nedre högra hörnet av panelen Lista.

Hur rippa musik från CD-skivor till iTunes

(Valfritt) Avmarkera kryssrutorna bredvid de låtar på CD som du inte vill importera.

iTunes import endast de låtar som har markeringar bredvid dem; När du tar bort bock bredvid en låt, hoppar iTunes den låten.

Hur rippa musik från CD-skivor till iTunes

Klicka på Importera CD-knappen.

Importera CD-knappen visas bredvid knappen Importera inställningar i det nedre högra hörnet av panelen Lista efter att du sätter in en CD-skiva. Status displayen visar utvecklingen av verksamheten. För att avbryta, klicka på den lilla x bredvid förloppsindikatorn i statusfönstret.

iTunes visar en orange, animerad ikon vågform bredvid låten som det importerar. När iTunes slutar importera varje låt, visar den en bock bredvid låten. iTunes klockspel när den är klar listan import.

Hur rippa musik från CD-skivor till iTunes

När alla låtar importeras, mata ut CD-skivan genom att klicka på utmatningsknappen När alla låtarna importeras, mata ut CD-skivan genom att klicka på utmatningsknappen bredvid skivnamnet i den del av källpanelen Devices.

Du kan också välja Kontroller → Eject Disc att mata ut skivan. Mac-användare kan trycka på utmatningsknappen på det övre högra hörnet av Mac-tangentbord.