Vilka är de olika typerna av torkad frukt Snacks?

June 30

De olika typerna av torkad frukt snacks kategoris primärt genom metoden av uttorkning. Lufttorkning är en vanlig, lågteknologiska förfarande för att bevara frukt som har använts under tusentals år. Värmeassisterad uttorkning är en liknande metod som kräver placering av frukten i en ugn eller elektrisk dehydrator under en längre tidsperiod. Frystorkning är en tredje metod som dehydratiserar frukten genom att exponera den för extremt låga temperaturer. Var och en av dessa metoder producerar torkad frukt snacks med olika näringsvärden och vissa kommersiella metoder lägger ofta konserveringsmedel för att ytterligare minska begränsade hållbarhet produkten.

Torkad frukt har en historia som går tillbaka till åtminstone 4000 f.Kr., där register visar att den mesopotamiska civilisationen använde torkade shower och andra frukter som livsmedel häftklamrar. Tekniken med lufttorkning frukt för att hindra den från förstörs har varit viktigt genom historien, men idag torkad frukt används ofta för mellanmål. Eftersom frukt som har uttorkad är mer portabel, och många människor njuta av den unika smak och konsistens, är det allmänt transporteras som ett mellanmål till jobbet, skolan eller på aktiviteter som vandring.

Den enklaste typen av torkad frukt snacks att producera bereds använder något annat än den naturliga miljön. Dessa frukt snacks torka utanför, vanligtvis i flera dagar. För att dehydratiseringsprocessen ske utan frukten förstörs, är det normalt nödvändigt för temperaturen att vara fortsatt hög, och luftfuktigheten är låg. Frukt snacks som torkas med denna metod behåller oftast mer fukt än andra typer. Druvor och andra små frukter kan vara uttorkad utan några förberedelser, men många måste skäras i tunna skivor först.

En annan typ av torkad frukt mellanmål produceras i en ugn eller annan liknande avvattningsanordning. Dessa frukt snacks kan göras hemma i ett kök ugn, eller elektrisk dehydrator, men kommersiella produkter är tillverkade med mycket större maskiner, och har ofta konserveringsmedel. Fördelen med att använda värme är att det är möjligt att ta bort mer fukt från frukten, men fansen närvarande i dehydrators kan fylla en liknande funktion. Torkad frukt snacks som är beredda att använda dessa metoder är oftast mer krispigt, och ibland har en annan smak, på grund av den lägre vattenhalten.

Frystorkning är ett förfarande för framställning av torkad frukt snacks som kan bevara mer av näringsinnehållet. Denna metod kräver att frukten skäras i tunna skivor, och sedan utsättas för mycket låga temperaturer. Blixten frysprocessen drar fukten ur frukten, vilket resulterar i frukt snacks som har en unik krispiga konsistens. Dessa fruktsnacks har normalt inga tillsatser eller konserveringsmedel.

Förutom produkter som skapas från hel eller skivad frukt, är en annan typ av torkad frukt mellanmål vanligtvis kallas fruktläder. Dessa snacks är gjorda av en fruktpuré som sprids i tunna skikt och sedan uttorkad. De resulte frukt mellanmål kan vara seg eller läderartat utseende, och har vanligen en seg konsistens.

  • Fryst torkade frukter hålla de flesta av deras näringsvärde på grund av frystorkningsprocessen.
  • Torkade dadlar.
  • Vissa torkad frukt, som katrinplommon, har en seg, klibbig konsistens.
  • Frukt som är frystorkat har en skarpare textur än uttorkad frukt.