Vilka är orsakerna till Hicka i Hundar?

March 7

Hicka hos hundar är en ganska vanlig företeelse, särskilt när de är valpar mindre än sex månader. Tillståndet orsakas oftast av händelser gemensamma i livet för en valp, såsom spänning eller äter för snabbt. Vissa hundar är mer känsliga för sin omgivning, och kan hitta saker som orsakar hicka flera gånger om dagen.

En hicka är en sammandragning av musklerna i mellangärdet. Membranet är en del av andningsorganen och styrs delvis av en serie av nerver som löper genom hundens bröstkorg och bål. När det finns en plötslig mängd luft som dras in i lungorna, kan detta utlösa de nerver som styr membranet och gör hunden hicka.

En av de vanligaste orsakerna till hicka hos hundar är spänning. När hunden är upphetsad och inhalerar kraftigt, kan det utlösa sammandragning av membranet och hicka. I vissa fall kan stressen också orsaka samma reaktion och de resulte hicka. Allt är nytt för valpar, och eftersom de går igenom dessa faser av spänning och stress mycket oftare än en äldre hund som kan etableras i hemmet och bekant med miljön, hicka är mycket vanligare.

Att äta för fort kan också sätta på en släng av hicka. Valpar i synnerhet kan inhalera stora mängder luft när de sväljer sin mat. Ibland kommer de göra samma sak när man dricker vatten. Det är inte ovanligt att hicka hos hundar att hända flera gånger om dagen, speciellt när de är valpar lär fortfarande om sina miljöer och deras kroppar.

I de flesta fall, hicka hos hundar passerar inom några minuter. Medan det i allmänhet ingen anledning att ingripa, kan lugna hunden hjälpa till att hantera hicka attack om djuret är särskilt och kontinuerligt upphetsad. Som med människor, kan distraktion ofta hjälpa hunden glömma sina hicka; visar dem en favoritleksak eller engagera sin uppmärksamhet på annat håll kan hjälpa musklerna som orsakar hicka att slappna av. Om hunden kommer att ta ett glas vatten, kan detta också bidra till att slappna av musklerna som orsakar hicka.

Det finns vissa lidanden som kan likna hicka, men är mycket allvarligare. Omvänd nysningar uppstår när hunden andas in genom hans eller hennes näsa på ett snabbt och okontrollerbar rörelse. Kontinuerlig hosta kan också vara tecken på ett hälsoproblem, och kan lätt förväxlas med hicka. Vanligtvis hicka hos hundar bara varar några minuter, men om de fortsätter längre, kan det finnas en annan bakomliggande orsak.

  • Andnings frågor i brakycefala hundraser som bulldoggar kan ofta misstas för hicka.
  • Inandning av en stor mängd av luft samtidigt som dricksvatten kan orsaka en hund att ha hicka.
  • Hicka är ganska vanliga hos hundar, särskilt hos yngre hundar, och kan ske flera gånger per dag.