Lägga till en skrivare

February 13

Många program som du kan köra på ditt system är utformade för att skapa utdata för en skrivare. Windows 7 kan arbeta med ett brett utbud av skrivare, men du måste styra operativsystemet att faktiskt använda skrivaren.

Det är ganska lätt att lägga till en skrivare till systemet; du börjar i Enheter och skrivare skärm som syns när du klickar på Start och sedan på Enheter och skrivare. (Se figur 1.)

Lägga till en skrivare

Figur 1. Enheter och skrivare skärmen.

Det finns en god chans att dina Enheter och skrivare skärm visar redan ett antal olika skrivare definierade. Om du ser en som beskriver den skrivare du vill använda, då du inte behöver lägga till en skrivardrivrutin. (Vettigt, va?) Om du inte ser skrivaren i skärmen, då du kommer att behöva lägga till skrivaren.

Windows 7 klassificerar skrivare baserade på hur de är anslutna till datorn. En skrivare som är fysiskt ansluten till datorn anses vara en lokal skrivare och en skrivare som inte är fysiskt ansluten kallas i allmänhet som en nätverksskrivare. De steg du går igenom för att lägga till skrivaren beror på vilken typ av skrivare du försöker ansluta. Om du har en lokal skrivare som är ansluten till datorn med en USB-kabel, i allmänhet allt du behöver göra är att slå på skrivaren och sedan koppla in USB-kabeln-Windows 7 upptäcker skrivaren och tar hand om att sätta upp allt. Om du däremot har en lokal skrivare som är ansluten med någon annan typ av kabel, så måste du följa dessa steg:

 1. På toppen av det Enheter och skrivare skärmen, klicka på Lägg till en skrivare. Windows 7 visar det första steget i Lägg till en skrivare guiden.
 2. Klicka på Lägg till en lokal skrivare länk. Windows 7 går vidare till nästa steg i guiden. (Se figur 2.)

  Lägga till en skrivare

  Figur 2. Det andra steget i Lägg till en skrivare guiden.

 3. Använd kontrollerna för att ange hur skrivaren är ansluten till datorn. (Detta kallas en hamn i nörd tala.)
 4. Klicka på Nästa. (Se figur 3.)

  Lägga till en skrivare

  Figur 3. Det tredje steget i Lägg till en skrivare guiden.

 5. Välj en skrivartillverkare i listan Tillverkare. Listan Skrivare uppdaterar sedan reflektera skrivare från tillverkaren som du valt.
 6. Välj en skrivare i listan Skrivare. Se till att du väljer en som exakt matchar din modell eller är kompatibel med din modell.
 7. Klicka på Nästa.
 8. Ange ett namn på skrivaren som du lägger till. (Windows 7 föreslår ett namn baserat på skrivarens modell du väljer, men du kan ändra det på något sätt du önskar.)
 9. Klicka på Nästa. Windows 7 installerar skrivardrivrutinen för skrivaren modell du väljer och flyttar sedan till nästa steg i guiden.
 10. Ange om du vill dela skrivaren med andra personer i nätverket. (Om du inte har ett nätverk, oroa dig inte om det här steget.)
 11. Klicka på Nästa. Windows 7 informerar dig om att du har lyckats har lagt din skrivare.
 12. Klicka på Slutför.

Den andra kategorin av skrivare som kan arbeta med Windows 7 är en nätverksskrivare. Stegen för att lägga till denna typ av skrivare är lite annorlunda:

 1. Kontrollera att den skrivare som du vill lägga till är påslagen och att, i förekommande fall, är din dator ansluten till samma nätverk skrivaren är ansluten till.
 2. På toppen av det Enheter och skrivare skärmen, klicka på Lägg till en skrivare. Windows 7 visar det första steget i Lägg till en skrivare guiden.
 3. Klicka på Lägg till ett nätverk, trådlös eller Bluetooth-skrivare länk. Windows 7 går vidare till nästa steg i guiden och börjar leta efter nätverksskrivare. (Se figur 4.)

  Lägga till en skrivare

  Figur 4. Det andra steget i Lägg till en skrivare guiden.

 4. När Windows 7 är klar söker efter tillgängliga skrivare, klicka på namnet på den skrivare du vill lägga till ditt system.
 5. Klicka på Nästa. Windows 7 försöker ansluta till skrivaren.
 6. Ange ett namn på skrivaren som du lägger till. (Windows 7 föreslår ett namn baserat på skrivarens modell du väljer, men du kan ändra det på något sätt du önskar.)
 7. Klicka på Nästa. Windows 7 installerar skrivardrivrutinen för skrivaren och informerar dig om att du har lyckats har lagt din skrivare.
 8. Klicka på Slutför.

Du bör notera att bara för Windows 7 kan upptäcka nätverksskrivare betyder inte att du kommer att kunna ansluta till var och en av dessa skrivare. I steg 5, när Windows 7 försök att ansluta till skrivaren, kan det vara misslyckat om skrivaren är oförenlig med Windows 7 eller om det finns begränsningar för hur skrivaren kan användas över ett nätverk. Om du stöter på sådana problem, är det bäst att tala med din nätverksadministratör för att få dem löst.

Detta tips (10719) gäller för Windows 7.