Vad är japansk Aster?

July 18

Japanska aster är en blommande perenn hemma i Japan och några andra delar av Asien. Känd av det vetenskapliga namnet Kalimeris, denna upprätt, buskiga genomsnitt växt en höjd mellan 2 och 3 meter (0,6-0,9 meter), med en motsvarande bredd. Den producerar blommor 1 tum (2,5 cm) i diameter som blommar hela säsongen, från vår till den första frosten. Enkla blommor blomma på topparna av smala stjälkar. Bladen har en slät textur med en mörkgrön färg och genomsnitt 2-3 inches (5-7,6 cm) i längd.

Även dess blommor arenâ € t prålig, på grund av sin ringa storleken, har japanska aster blivit en populär trädgårdsväxt på grund av dess långvarig blommande säsongen. Japanska aster blommor har gula centra, och kronbladen kan vara vit, lavendel, eller rosa. Blommorna donâ € t har någon doft, men anläggningen lockar kolibrier, fjärilar och nyttiga insekter som bin.

Japanska aster är en tålig växt. Den trivs i värme och fuktighet, och kan uthärda varierande förhållanden. En anledning Japanska aster är så populärt med trädgårdsmästare är dess enkelt underhåll. Allt en trädgårdsmästare har att göra är att plantera den och se det växa.

Det kan tolerera antingen fuktiga eller torra platser och är motståndskraftiga mot sjukdomar, hjort, mögel, och insekter. Denna perenn föredrar full sol och kommer att producera fler blommor i ett soligt läge, men kan uthärda och blomma i halvskugga. Det är en snabbväxande växt som ser lockande i en container eller en trädgård.

Japanska aster kan beskäras för att bli kortare och buskigare. Blommorna donâ € t måste deadheaded eller tas bort för att uppmuntra nya blomningar, eftersom de bara tyna bort och försvinna på egen hand. Växter kan förökas genom frön, rotade sticklingar, eller genom att dela dem efter att de har blivit etablerat. De bör planteras i väldränerad jord och placerade 15-18 inches (38-46 cm) från varandra.

Det finns flera olika varianter av japanska aster. Kalimeris pinnatifida Hortensis, allmänt känd som den dubbla japanska aster, sport dubbla vita blommor som liknar krysantemum. Blommorna på Kalimeris Incisa, som liknar prästkragar och varierar i färg från ljust lila till vitt, är 1,5 inches (3,8 cm) i diameter. Kalimeris yomena har en slående brokiga blad med grå och grön färg. Den har en kortare blommande säsong än andra medlemmar av Kalimeris familjen, med blommor som visas under hösten i form av svagt lila blommor med gula centra.