Vad är några bra blommande växter för hösten?

July 6

Höst trädgårdar aldrig behöver vara tråkig och trist. Även när sommarblommor är borta, kan du ändå lägga massor av färg till hösten trädgården med vackra blommande växter för hösten. Medan många människor tänker genast på krysantemum, som är ett utmärkt val eftersom det finns så många sorter och de kan nästan omedelbart ge en trädgård färg, mums är bara en av de potentiella blommande växter för hösten som kommer att hålla din trädgård blommar och vackra. Eftersom hösten kan representera en hel rad i temperatur och väder, inte alla de växter som anges nedan kommer att utföra lika bra i alla trädgårdszoner. När du ska välja dessa växter, uppmärksamma deras skugga / sol krav och de zoner där de växer bäst, så att du ska plocka konsekvent utmärkta artister.

Många av oss tänker på blommande växter för hösten som uppvisar de vackra höstfärger i rött, guld, och apelsiner. Du kan säkert planera en nedgång trädgård runt detta färgschema. Växter som kommer att blomma långt in hösten inkluderar sorter av gullris, som har små ljusa gula blommor på långa stjälkar. Andra val av blommande växter för hösten inkluderar de många astrar, särskilt den med svart öga eller brun eyed susan, som har ganska gula kronblad och en djup brun center. Många stora daisy-liknande blommor gör för stora höst blommar och ger färg i gula, vita, och brunt

När du väljer blommande växter för hösten, behöver du inte att hålla sig till typiska höstfärger. Det finns gott om blommor i en mängd olika pasteller som också kan vara mycket glädjande. En av dessa är "lydiga växten," Physostegia Virginiana, som också kan kallas den falska drakhuvud. En medlem av mynta familjen, producerar anläggningen rosa, snapdragon som blommar i början av september. Även om dessa anläggningar är fina, de kan vara lite aggressiv, och kan lätt bli en pest utan vård.

Om du letar efter blå eller lila färger och fjäril attractors, är en prålig växt den blå dimma buske, Caryopteris. Det har ganska silvergröna bladverk hela året, och sedan börjar att blomma i augusti eller början av september. En annan perenn som kommer att fortsätta att blomma långt in hösten är den mexikanska salvia, salvia leucantha. De första frosten orsakar denna växt att dö tillbaka, även om det åter oftast fint följande våren. Eftersom både Caryopteris och salvia ger högre upp blommar du kanske vill koppla ihop dem med vackra höstblommande krokusar, som kan ge vita, gula och lila blommor på nära marknivå.

Du kan koppla ihop blommande växter för hösten med många av de vackra växter som producerar vackra bladverk i höst. Detta kan göra din trädgård allt annat än trista, eftersom vädret blir kallare. Naturligtvis inte glömma att hösten är det dags att planera för din våren trädgård också, och tiden att plantera många av de tidiga våren eller senvintern blommande växter som tulpaner och påskliljor. Se till att lämna utrymme för plantering lökar och förbereda din trädgård för våren.

  • Den Salvia släktet innehåller många sorter av salvia.
  • Tulpaner kan planteras på hösten för vårvintern blommande.