Vinter-OS 2010: Backhoppning Medal Favoriter

August 8

Norrmännen och nordeuropéer är medalj favoriter i Olympic backhoppning. Detta är inte en sport som är någonsin - ursäkta ordvitsen - tagit fart i Amerika, så varken USA eller Kanada verkligen har producerat topp konkurrenter. Följande åkare är bäst i världen just nu. Det är de att titta i Vancouver

Österrike

Österrike är laget att slå i år. De regerande mästarna i lagtävlingen och deras roster är full av världsmästare. Stjärnan i laget skulle behöva vara Gregor Schlierenzauer. Vid en ungdomlig 20, han är redan en superstjärna. Förra säsongen vann han 13 världscupen-rekord. Han är redan iväg till en bra start i år. Också på laget är Wolfgang Loizl, 2009 normalbacken världsmästare och Thomas Morgenstern, en olympisk veteran med två guldmedaljer till hans namn.

Schweiz

Schweiz Simon Ammann, smeknamnet Harry Potter eftersom han liknar den unga guiden, förväntas återgå till sina tredje OS i Vancouver. Ammann chockade hoppa världen när han blev bara den andra bygeln i historien att vinna två individuella guldmedaljer i ett OS. Före Lake OS Salt, hade han aldrig vunnit en VM-händelse. Efter 2002 hade han flera år av dåliga resultat, men han är på uppgång igen. Han har haft sju VM segrar sedan 2006 och avslutade säsongen 2009 rankat 2 i världen.

Norge

Anders Jacobsen har hoppa på VM-kretsen sedan 2006. Han har tjänat 18 VM medaljer (fem av dem guld). Han var den yngste bygeln någonsin att vinna det prestigefyllda Four Hills Tournament. Om han kan vara konsekvent, han kan vinna guld.

Finland

Finland är alltid ett kraftpaket i backhoppning. De kommer att ledas av Matti Hautamaeki, som har vunnit fyra senaste OS-medaljer. Hautamaeki har vunnit 10 VM-medaljer (fem av dem guld). Den finska teamet ingår även veteran bygel Janne Ahonen och Harri Olli. Ahonen har samlat 108 VM karriärmedaljer. Olli har en stor potential som en bygel. Han har vänt i vissa stjärnors föreställningar, men han har inte konsistensen att backa upp det.

Tyskland

Martin Schmitt har potential att ta hem en medalj för Tyskland. Schmidt var mycket framgångsrik i sin första par säsonger. Han tjänade 19 guldmedaljer och 20 medaljer på VM-kretsen. Han har inte kunnat hålla den nivån av framgång går, men han gör det till pallen minst en gång per säsong - det kan hända i Vancouver i år.