Vad är Mediterranean Couscous?

September 7

Couscous, som många anser vara ett korn, är i själva verket relaterad till pasta och är en stapelallt i Medelhavet. Variationer i överflöd med medelhavs couscous; medan vissa varianter är regionala och beror på lokala råvaror, många har mer att göra med nycker kocken. I vissa fall, de ändringar sträcker sig hela vägen till fundamentet självt. Många hem kockar substitut quinoa, en komplett, proteinrik säd som kockar snabbt och erbjuder mer näring, i stället för couscous själv.

Kockar som klibbar med försökt-och-sant couscous fortfarande måste göra val, dock. Den traditionella nordafrikanska couscous, liksom andra typer, görs med mannagryn. Denna typ torkas i stället rostat, liksom de större ptitim och matfoul populärt i Libanon, Palestina, Israel, och andra länder i Mellanöstern.

Medelhavs couscous kan ätas varm som bas för ångade fjäderfä, get, eller nötkött. Det kombineras ofta med olja, oliver, örter och andra ingredienser och kylda att serveras som en sallad istället. Kockar vet vad smakar både couscous och quinoa erbjudande är subtil till den grad att nära osynlighet. De kan vara lugna sig, men gillar lågmäld makar med frispråkiga kompisar, de vet hur man ska vara stödjande utan att förlora sina egna bidrag.

Med hjälp av en lite mindre vatten kommer att producera mer oberoende korn som vann? € t vända sig till goo när en kock lägger olja eller grönsaker som bidrar med några ytterligare fukt. Ptitim och matfoul är större än traditionella nordafrikanska couscous och runda snarare än oregelbundet formade. Till skillnad från mindre, torkades couscous som endast behöver kokande vatten sattes till den av spisen till nästan omedelbart koka, dessa större couscous varianter kräver mer tillagningstid och resultera i en mycket tätare fundament.

Ett sätt att upp smaken ante är genom att lägga heta kyckling eller fläsk buljong till couscous istället för bara vanligt vatten. Persilja är go-to ört för Medelhavs couscous, men många kockar gillar att kasta in timjan, rosmarin, eller andra örter också. Med tanke på att Medelhavsområdet producerar läckra frukter året runt, itâ € s ingen överraskning att många av dem, till exempel äpplen, persikor och mango, hoppa in i en varm couscous maträtt eller en sallad med stor frekvens. Russin, fikon och andra solstekta godbitar finns också ofta vänner.

Lök och vitlök, schalottenlök och ingefära, och grönsaker som råa eller rostade paprika sätta färg och ytterligare en dimension av smak till medelhavs couscous. Oavsett om det är en enkel skapelse eller en högt utformad konstverk, det är få människor som donâ € t älskar de sammanvävda smaker och texturer i en varm eller kall couscous skålen. Billigt att göra och ett bra sätt att använda upp ett brett spektrum av matrester, är couscous en hit varje gång.

  • Kall couscous är idealisk för sallader.
  • Quinoa kan användas som ett substitut för couscous.
  • Russin är ofta ihopkopplade med couscous.
  • Medelhavs couscous innehåller ofta schalottenlök.
  • Hackad frukt, liksom persikor, kan lägga sötma till en couscous maträtt.