Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Kimchi?

November 8

Vissa positiva hälsoeffekterna av kimchi är dess höga C-vitaminhalt, lågt antal kalori, och närvaron av hälsosamma bakterier. Skålen kan innehålla nästan en hel dayâ € s värde av vitamin C i en servering. Dess låga räkna kalori gör kimchi en bra bantning mat, och det används ibland som sådan även i länder där det inte är mycket populära. Bakterierna från denna koreansk maträtt resultatet från jäsningsprocessen, men vissa variationer, liksom japanska kimchi, brukar inte jäst. Kimchi innehåller även vitlök och och karoten från paprika, som båda kan ha positiva effekter på en persona € s kropp.

Kimchi är rik på C-vitamin på grund av chilipeppar använts. Röd chilipeppar i synnerhet har mest C-vitamin bland paprika, och många kimchi rätter använder mycket röd paprika. Vissa rätter, som de tjänat på vintern, använder grön paprika istället för rött. Grön paprika är fortfarande friska, men har inte så mycket vitamin C.

Fördelarna med kimchi inkluderar dess lågt antal kalori. Denna koreansk maträtt görs främst från grönsaker som kål och paprika. Även om det har en hel del varianter, de primära ingredienserna förblir grönsaker, som är naturligt låg kalori när obearbetade. Somliga använder kimchi som bantning mat.

Kimchi är full av hälsosamma bakterier som kallas lactobaciller grund av jäsningsprocessen. Denna bakterie kan hittas i yoghurt, men Kimchi har ca fyra gånger mängden. Laktobaciller lever i tarmen, mag-tarmkanalen, och vagina och kämpa skadliga bakterier. Människor som har colon irritabile eller täta urinvägsinfektioner ibland rekommenderas att konsumera livsmedel med laktobaciller att hjälpa förbli friska.

En av fördelarna med kimchi är att den innehåller en stor mängd av vitlök. Vitlök innehåller selen och allicin, som har många hälsofördelar; till exempel, kan selen orsaka vitamin C för att hålla längre i människokroppen och avlägsna kolesterol från väggarna i artärerna. Allicin hjälper kroppen ta bort byggt upp kolesterol.

De positiva hälsoeffekterna av kimchi inkluderar konsumtionen av karoten, kallas också provitamin A. Karoten finns i paprika, sötpotatis och andra orangefärgade grönsaker. En regelbundet intag av karoten kan förhindra kognitiv försämring och sänka en persona € s totala risken för dödsfall. Karoten kan förvandla en persona € s hud orange om hon förbrukar för mycket grönsaker som innehåller det. Denna biverkan är inte farligt och kan lösas genom att skära ned på karoten.

  • Kimchi görs främst från grönsaker som kål.
  • Människor som har täta urinvägsinfektioner kan få råd att konsumera kimchi.
  • Kimchi made vara till hjälp för någon med colon irritabile.
  • En del av de positiva hälsoeffekterna av kimichi är den stora mängden vitlök den innehåller.
  • Chilipeppar är en viktig ingrediens i kimchi.