Vad betyder "BYOB" Mean?

October 7

BYOB är en förkortning som står för ta med din egen flaska. Det används ofta i anbuds partier på vilka värden eller värdinnan inte kommer att tillhandahålla alkoholhaltiga drycker. Vissa restauranger har också BYOB politik, om de inte har en vätska licens eller de väljer att tillåta kunderna att ta med sig egna drycker som kan avnjutas med sina måltider. Det finns även några små kryssningsrederier som erbjuder BYOB politik. Som en allmän regel, är det en bra idé att klargöra med restaurangen om det tillåter kunderna att ta med sig egen alkohol till en måltid samt om det tar ut en tjänst eller corkage avgift för detta.

I vissa fall, till personer som värdparter eller sammankomster antingen inte kan eller inte köpa alkohol för att tjäna till gästerna vid evenemanget. Dessa värdar kan dock ha några invändningar mot gästerna dricker på deras parti och ange detta genom att bjuda in gäster att ta med sig egen flaska eller flaskor vin, öl eller sprit. Vid sådana händelser, är det normalt förväntas att varje gäst kommer dricka ur flaskor som han eller hon medför och är inte nödvändigtvis förväntas dela sin dryck med andra. Om värden inte förväntar gäster att dela drycken eller drycker som de medför, kommer detta att anges på inbjudan som "Medtag en flaska att dela." Värdar brukar också ge alkoholfria drycker och blandare för gäster också.

Medan många restauranger gör en avsevärd summa pengar genom att sälja sprit till sina beskyddare, har vissa restauranger inte har spritdrycklicenses, särskilt när de första öppna. Som sådana dessa restauranger tillåter beskyddare att föra sin egen sprit. Restaurangerna kan ta ut en liten avgift, som ibland kallas corkage, vanligtvis några dollar per person, för att täcka kostnaden för att tillhandahålla glasögon och tjänsten att öppna flaskor på restaurang. För många besökare är en BYOB politik ett incitament att äta på en restaurang, eftersom kostnaderna för sprit på restauranger är oftast betydligt högre än de priser som butiker.

Det bör noteras att inte alla restauranger som saknar en vätska licens erbjuda en BYOB alternativ. I vissa fall kan en restaurangägare invända mot sprit förbrukning på moraliska eller religiösa grunder och får inte tillåta kunder att konsumera alkohol i sina restauranger. Restaurangägare kan också helt enkelt vill undvika att behöva ta itu med kunder som har bortskämda och kan så enkelt erbjuda endast möjlighet att alkoholfria middagar. På vissa ställen är BYOB inte tillåtet i restauranger som inte redan har en vätska licens. Dedikerade foodies som insisterar på att para goda viner eller öl med sina restaurang måltider bör ringa i förväg för att avgöra om en restaurang tillåter kunder att ta med sitt eget vin eller öl.

  • Dedikerade matälskare kan välja att ta med eget vin koppla ihop med olika livsmedel.
  • BYOB står generellt för ta med din egen flaska eller ta med din egen sprit.
  • En "BYOB" restaurang uppmuntrar kunder att ta med sina egna öl.
  • Vissa restauranger tillåter kunderna att ta med sina egna viner till bordet, förutsatt att de betalar vad en restaurang kommer att anse en corkage avgift.