Kan jag använda ättika på en solbränna?

November 3

Använda vinäger på en solbränna har en gammal beprövad at-hem åtgärda för att lindra solbränna för åldrar. Vinäger har många hälsofördelar, och lugnande solbränd hud är en av dem. Det finns lite skada vid tillämpningen vinäger till solbränd hud, men det är viktigt att använda rätt vinäger solbränna behandling.

Det finns många olika typer av vinäger, men med hjälp av äppelcidervinäger för att lindra solbränna är mest effektiva. Andra typer av vinäger är mer populära för matlagning men kan fortfarande vara effektiva för solbränna lättnad. Äppelcidervinäger tenderar att vara bättre för att förhindra blåsbildning och fjällning.

Vinäger är mycket sura, så en blandning av vatten och äppelcidervinäger rekommenderas. Detta skulle motsvara två delar vinäger till en del kallt vatten. Vinäger solbränna behandlingar kan variera, men det finns några effektiva sätt du kan hitta lindring.

För att rengöra kroppen av lotion och andra kemikalier, börja med att ta en ljummen dusch och skölja huden med bara kallt vatten - ingen tvål. Klappa kroppen torr med en handduk, försiktigt så att inte gnugga solbränd hud. Blöt handdukar eller tvättlappar i en vinäger blandning, och placera de behandlade handdukar på solbrända områden så länge som 15 minuter. När handdukar blir varma, blöta dem igen och återanvända dem till det drabbade området. Denna vinäger solbränna behandling kan upprepas tills smärtlindring är uppenbar.

Ytterligare behandlingar för att använda ättika på en solbränna är att ta en ättika bad. Rita en ljummen bad och kombinera två delar vinäger med en del vatten. Blötlägg i badet i 15 minuter eller längre. Denna solbränna behandling kan upprepas ofta, liksom. Dessutom kan en sprayflaska med ättika och vatten användas genom att spraya det drabbade området med solbränna behandlingsblandningen.

Upprepade behandlingar i dagarna efter exponering för att främja ytterligare läkning. Tillämpa vinäger för solbränna lättnad fungerar bäst direkt efter solexponering eller kort därefter. Gnugga aloe vera eller kokosolja på drabbade områden efter en vinäger solbränna behandling kan hjälpa till ytterligare smärtlindring och maskera doften av vinäger.

Använda vinäger på en solbränna är effektiv eftersom under jäsningsprocessen, den äppelsyra och ättiksyra som finns i äppelcidervinäger hjälper till att neutralisera solbränna och återupprätta hudens potenz väte (pH) nivåer. Detta främjar läkning och lindring. När huden bränner, solens skadliga ultravioletta strålar angriper naturliga pH-balansen i huden. Detta orsakar inflammation och smärta, vilket leder till blåsbildning och fjällning av huden.

Ättika på en solbränna hjälper dra ut skadliga fria radikaler från huden och återställer hudens pH-balans. Detta främjar god läkning och har en lugnande effekt på en smärtsam solbränna. Vinäger fungerar också som en anti-inflammatorisk och minskar svullnad, blåsor och fjällning av huden.

  • En persons axel skalar från en solbränna.
  • En solbränd man.
  • Äppelcidervinäger kan vara effektiva vid behandling solbränna.
  • En ljummen bad med tillsats av ättika ger lättnad för solbränd hud.
  • Aloe vera gel är vanligen används för att behandla solbränna.
  • Vinäger kan sätta på en solbränna med hjälp handdukar eller tvättlappar.
  • Röd och vit vinäger.