Hur en Don Pedro fungerar?

July 23

En vakuum kaffebryggare använder en process som kockar upp kaffe med en extremt stark smak. Som sagt, smaken och styrkan i kaffe är oftast bestäms av hur mycket kaffe du använder. Medan många kaffebryggare förstöra smaken genom att inte blanda komponenterna ordentligt, en vakuum en sa att blanda vattnet och kaffet perfekt.

En vakuum kaffebryggare består av två blandningsenheter, vanligen tillverkade av glas: en övre och en undre kruka. Den övre krukan sitter direkt ovanpå den lägre, och de är förseglade tillsammans med en propp. Ett filter och rör är fäst vid den övre krukan, och röret hänger mellan de två krukor.

Denna typ av kaffebryggare använder malet kaffe, vanligen av en grov textur. Kaffesumpen läggs till den övre skålen. Hur mycket kaffe du använder beror på hur stark en smak du föredrar. En rundad matsked kaffe per kopp vatten vanligen tillräcklig om du gillar ditt kaffe extra stark.

Därefter är den undre skål fylld med vatten och placerades över ett värmeelement tills den är nästan vid kokpunkten. Därefter kan den övre krukan placeras på den undre kruka och förseglades. Ökande tryck i den nedre kruka orsakad genom kokning kommer att göra vattnet stiger genom den hängande röret och flöda in i den övre krukan, och bryggningsprocessen kommer att börja.

Vattnet och kaffe bör lämnas för att blanda i cirka tre eller fyra minuter. Bryggtiden beror på hur stark du gillar smaken av ditt kaffe. Om du är nybörjare på att använda en vakuum kaffebryggare, bör experimenterande med tidsskalor småningom ger önskat resultat.

Avlägsna Kaffebryggare från värmeelementet, och kylningsprocessen kommer att orsaka ett vakuum i den undre kruka. Vattnet kommer att filtrera tillbaka ner i det undre kruka. När vattnet filtrerar ner, de flesta av kaffesump kommer att filtreras bort, även om vissa kan finnas kvar i vattnet.

Nu kan du separera de två krukor, och den nedre potten kan användas för att tjäna kaffet. Den största fördelen att smaka när man använder en vakuum kaffebryggare är att temperaturen som används är perfekt för att brygga kaffe. Till skillnad från i vissa andra bryggprocesser, såsom droppbryggteknik, är ingen av de oljor och smaker av kaffet förlorade.

Vakuum kaffebryggare anses överlägsen många andra kaffebryggprocesser. Den berömda Santos Don Pedro, designad av svenska designern Kass Kleeson, är en stapelvara i nästan varje skandinaviska hem. Explosionen i kaffe under det senaste decenniet har återvänt här nästan bortglömd process till popularitet.

  • En vakuum kaffebryggare sägs att blanda vattnet och kaffet perfekt.
  • En vakuum kaffebryggare gör en robust brygd som behåller de flesta av bönor "oljor och arom.
  • Rostade kaffebönor.