Hur väljer jag det bästa Seafood Steamer?

September 2

När du väljer ett skaldjur ångbåt, de två viktigaste sakerna att tänka på är hur mycket fisk och skaldjur kommer att tillagas och där matlagning sker. För dem som har för avsikt att laga relativt små mängder av skaldjur hemma, skulle ett stycke ångaren förmodligen vara mer än tillräckligt. Å andra sidan, de som tänker laga stora mängder fisk och skaldjur, eller kommer att göra matlagningen utomhus, kanske hittar en tredelad ångaren att föredra. Det finns många fördelar med att ångande skaldjur, som främst bland dem ångkokt mat doesnâ € t förlorar sin smak hur livsmedel tillagas med andra metoder, som kokande, ofta gör. Ångad fisk och skaldjur behåller också de flesta av sina vitaminer och mineraler, och är ett hälsosammare val än stekt fisk och skaldjur.

När du handlar för en ångbåt, bör kockar fundera på var de kommer att använda ångaren och hur mycket fisk och skaldjur ska kokas. För dem som har för avsikt att laga små mängder fisk och skaldjur i ett hem kök, är ett stycke fisk ångaren förmodligen det bästa alternativet. Dessa typer av ångfartyg är små till medelstora i storlek, och kan ha en kapacitet på från 12 liter till 36 liter. Med ett stycke skaldjur ångbåt, är skaldjur placeras i en korg eller rack, som sedan upphängd över vattnet i ångaren potten.

För dem som har för avsikt att laga stora mängder fisk och skaldjur för stora sammankomster, kanske ett stycke fisk ångaren inte vara tillräckligt. I dessa fall kan en större, tre-bit skaldjur ångaren vara lämpligare. Dessa stora ångfartyg kan ha en kapacitet på upp till 100 liter, och har tre delar: en panna för att hålla vätskan som kommer att skapa ånga, en pott att hålla fisk och skaldjur, och ett lock för att hålla i ångan. Många människor som planerar att laga mat ute, på en skaldjur strand koka till exempel, ofta kommer att använda en tredelad skaldjur ångbåt.

En fisk och skaldjur ångbåt kan användas för att laga alla typer av skaldjur, inklusive fisk, musslor, krabba, hummer och räkor. Det finns många fördelar med att välja ångande över andra tillagningsmetoder. Skaldjur som är kokt doesnâ € t förlorar så mycket av sin naturliga smak som mat som kokas i vatten, där de flesta av smaken går förlorad till vätskan. Matlagning skaldjur i en fisk och skaldjur ångbåt också hjälper det att behålla sina vitaminer och mineraler, vilket gör det till ett mycket sundare val än stekt fisk och skaldjur. Slutligen är snabb och enkel ångande skaldjur, kräver några extra ingredienser och minimal prep tid.

  • En skaldjur ångaren kan användas till ånga hummer och andra ätbara kräftdjur.
  • Räkor, som ofta ångas.
  • Musslor.