Vad är en bärbar Desk?

May 17

En bärbar skrivbord avser ett skrivbord som inte är stationär, eller fast på ett ställe. Den bärbara skrivbord kan vara ett litet skrivbord på hjul, för att göra det lättare att dra runt i rummet. Bordet kan också vara ett varv skrivbord, som också har olika design för olika behov. Denna typ av bords saknar ben som når golvet; istället, är skrivbordet monteras över knät när man sitter i en stol, eller ens ligger i sängen.

Bärbara skrivbord på hjul är bekvämt för kontorsbyggnader, sjukhus, eller någon annanstans där flera personer behöver använda samma dator på olika platser. En bärbar skrivbord på hjul kommer att vara mycket mindre än en vanlig, fast skrivbord, och oftast bara har plats för en bärbar dator tillsammans med en liten låda under. Naturligtvis är dessa typer av bärbara bänkar finns i olika storlekar för att passa olika behov. Generellt sett skulle man inte ha denna typ av portabel skrivbord i hemmet, eftersom det är helt enkelt inte praktiskt.

Bärbara varv skrivbord är mycket vanligare i hemmet. Denna typ av bärbara skrivbord kan vara så enkelt som en bricka med oflyttbara ben som placeras över knät, eller det kanske har en mer komplex design. Vissa varv skrivbord har ben som kan böjas och placerade på olika sätt, för att höja eller sänka höjden på skrivbordet eller för att hjälpa balansera skrivbord på en ostadig yta. Några av dessa varv skrivbord har även ytor som kan tipsa i vinkel, vilket kan vara till hjälp om det är nödvändigt att luta en bärbar dator eller ett dokument för att förbättra ergonomin. En annan vanlig konstruktion involverar en hård yta byggd ovanpå en liten kudde.

En annan typ av knät skrivbord är en utan några ben alls. Denna typ av platta bärbara skrivbord är tänkt att gå under en bärbar dator när den är placerad i knät, för att isolera datorn och förhindra värmen från att överföra på benen. Dessa typer av skrivbord är praktiskt eftersom de ofta kan passa rätt in i en datorväska. Vissa har till och fans för att förbättra ventilationen, och förhindra en dator från överhettning. Båda typerna av bärbara varv skrivbord är ofta utformade för att hålla bärbara datorer säkert på plats, så att de inte glider av skrivbordet och skadas.

För dem som arbetar hemifrån eller befinner sig ofta arbetar på en bärbar dator, kan en bärbar skrivbord vara en stor hjälp. De kan vara mer ergonomiskt korrekt och hjälpa till att lindra obehaget från att arbeta långa timmar på en bärbar dator. De tillåter också en att enkelt flytta från ett rum till ett annat, om det behövs. Dessa typer av skrivbord varierar i pris, och man bör åka runt för att hitta en som passar ett specifikt behov eller budget.