Vilka är för- och nackdelar med en trä spis Surround?

July 9

En eldstad surround är en estetisk faktor som ger en dekorativ touch till spisen. Trä omger kan göras i många olika storlekar och former, och utformad för att passa nästan alla inredningar. Korrekt trä spis surround kan förbättra utseendet på ett rum, medan fel surround kan inverka negativt på något rummets dekorativa överklagande och begränsa dekorera alternativ.

Ett proffs att ha en trä eldstad surround är att trä ger ett intryck av stil i många hem. Att ha en framträdande trä, t ex ett trä spis surround kan göra en dramatisk uttalande i ett rum. Trä har en varm känsla och anger tonen att rummet är lugn och avkopplande. En trä spis surround kan också lägga gammaldags komfort till en modern struktur. Också genom att placera en öppen spis surround runt en eldstad är väggen bryts upp och den öppna spisen är lyfts fram i rummet.

En pro förknippade med att ha en eldstad är att dekorera rummet underlättas genom att ha en brännpunkt. Att ha en trä eldstad surround gör det mycket lättare att hänga julpynt. Med små tryckstift, kan dekorationer hängas från en trä spis surround utan att skada målgång. När julhelgen är över, dekorationer kan också enkelt tas bort, lämnar nästan inga tecken bakom.

Det finns vissa nackdelar med att installera en trä spis surround, dock. Den mest uppenbara faktorn är säkerhet, eftersom alla eldstad som kan användas kommer att producera värme och gnistor. Det är mycket viktigt att alla trä spis surround är installerat ett säkert avstånd från eldstaden för att minimera risken för bränder. Dekorationer eller andra objekt som hänger utanför surround kan också vara en brandrisk.

Den typ av trä som används för att producera en eldstad surround kan också begränsa de sätt på vilka ett rum är inrett. Matcha färgen, tonen och träets ådring blir mycket mer begränsat. Träslag som ek, valnöt och körsbär har en mörkare kontrast, medan lönn, tall och poppel har lättare nyanser. Byta väggfärg kan begränsas till vilken typ av trä är på väggen som omger den öppna spisen. Dörrar bör också matcha den öppna spisen surround, som bör alla trim skog och möbler - ett ekbord, till exempel, kan titta på sin plats med en körsbärsträ surround.

  • En rustik trä spis surround kan vara en bra match för en stuga.