Vad är det bästa Sinus Relief?

June 7

Den bästa lättnad för bihåleinflammation och huvudvärk kan kräva en kombination av behandlingstaktik. Rättsmedel innehåller ofta medicin för infektion och smärta. Avsvällande och allergi mediciner kan hjälpa också. Vissa människor använder också luftfuktare och andra metoder för att hålla luften de andas fuktig.

För dem som har en sinus infektion, antibiotika är den vanliga behandlingen. För att säkerställa att de fungerar bra, bör patienter följa deras Doctora € s anvisningar för att ta sin medicin och se till att avsluta allt. Om en patient avbryter hans antibiotika innan heâ € s ska, kan hans symptom tillbaka. I själva verket kan avsluta en kurs av antibiotika för tidigt orsaka bakterier att växa sig starkare och resistenta mot den föreskrivna antibiotika.

Många människor använder over-the-counter smärtstillande för att få befrielse från sinus huvudvärk. Mediciner som bekämpar smärta och inflammation kan ge effektiv sinus lättnad. Exempelvis kan ibuprofen och aspirin ge effektiv smärtlindring. Paracetamol kan hjälpa också.

Antihistaminer, mediciner som minskar allergiska symptom, och avsvällande medel, kan mediciner som torkar congesting slem, vara till hjälp för att behandla sinus huvudvärk och infektioner. De hjälper en sinus patienten andas lättare. Over-the-counter nässprayer kan fungera bra också. En läkare kan föreslå att en sinus patienten begränsa sin användning av nässprayer, emellertid, som förlängts användning kan leda till beroende.

Vistas hydrerad är också viktigt för dem som söker sinus lättnad. Dricka massor av klara vätskor kan hjälpa till att tunna ut tjockt slem som medföljer bihåleinflammation. Vissa människor föreslår att undvika väldigt kalla drycker, eftersom de kan förvärra symtomen.

Fuktig luft är en av de bästa naturliga behandlingar och förebyggande metoder för problem med bihålorna. Med hjälp av en luftfuktare kan hjälpa till att hålla en torr sovrum bekväm för dem med sinus frågor. Patienter kan också uppleva några sinus lättnad genom att ta varma duschar och andas in ångan.

Tillämpa fuktig värme i ansiktet kan bidra till att minska svullnaden gemensamt med sinus frågor, förbättra cirkulationen och lindra obehag. För att få den här typen av sinus lättnad, kan en patient tillåta varmt vatten för att träffa hennes ansikte när i duschen eller använda varma kompresser. Det viktiga är att undvika att göra vattnet eller varm kompress för varmt. Facial hud kan vara känslig, och mycket varmt vatten kan leda till skållning.

Förebyggande är en viktig del i att hålla bihålorna friska. För att förhindra infektioner och irritation, kan en person undvika kontakt med dem som är sjuka med luftvägsinfektioner. Det hjälper också att undvika kända allergener. Att ta hand om den allmänna hälsan genom att äta bra, vila mycket, och att öva kan hjälpa till att avvärja bihåleinflammation också.

  • Ett tvärsnitt av huvudet inklusive bihålorna.
  • Sova med huvudet högt på natten är en vanlig nästäppa åtgärda.
  • Många människor hitta befrielse från sinus smärta efter inandning av ångor ånga.
  • Over-the-counter nässprayer kan ge sinus lättnad, så länge de inte blir en vana.
  • Vistas hydrerad är viktigt för sinus lättnad.
  • Med hjälp av en luftfuktare kan hjälpa till att hålla en torr sovrum bekväm för dem med sinus frågor.
  • Ta en varm dusch och andas in en del av ångan kan ge viss sinus lättnad.
  • Avsvällande och allergimediciner kan lindra nästäppa.
  • Orala antihistaminer kan hjälpa till att minska allergiska symtom som kan orsaka sinus obehag.