Om man tittar på kolhydratfattig kost och hur de verkligen fungerar

September 22

Förespråkare av kolhydratfattig kost hävdar att många människor är "allergiska" till kolhydrater eller är insulinresistent och gå upp i vikt när de äter dem. De säger en diet som begränsar kolhydrater tvingar kroppen att använda lagrade fett som energi. Följande dieter är baserade på den låga kolhydrat premiss.

 • South Beach Diet från Agatston, MD: viktminskning beror på att äta bra kolhydrater och fetter. Under de första två veckorna av dieten, eliminera dig bröd, potatis, pasta, frukt och alkohol.

  Sanningen: Du förlorar mycket vatten tyngd på den första fasen av denna diet. Vattenförlusten från att begränsa kolhydrater utjämnar efter ca 10 till 14 dagar, när de flesta låg Carb diet övergång du till fas två.
 • Den Kolhydrater Addict livslängd Program Rachael Heller, PhD, och Richard Heller, PhD: Du kan bryta dina kolhydrater cravings genom att begränsa kolhydrater du äter. Två dagliga måltider består huvudsakligen av proteinrik mat. Du kan äta kolhydratrika livsmedel på den tredje måltid om du balansera dem med mer proteinrik mat.

  Sanningen: Experterna är överens om att ge in cravings hindrar dig från att äta för många kalorier försöker undvika ett livsmedel. Om du följer denna diet, måste du äta en andra portion protein om du äter en andra portion av kolhydrater, öka ditt kaloriintag.
 • Dr Atkins New Diet Revolution av Robert C. Atkins, MD: Ät så många kalorier från fett och protein som du vill, men få kolhydrater.

  Sanningen: Kroppen kan inte bränna fett effektivt utan kolhydrater att stärkelse livsmedel ger så den producerar ämnen som kallas ketoner, vilket sliter njurarna. Dieters upplever ofta förstoppning, illamående, huvudvärk, trötthet, och dålig andedräkt. Denna diet ökar risken för hjärtsjukdomar och cancer.
 • Proteinkraft och 30-dagars kolhydratfattig diet Solution av Michael R. Eades, MD, och Mary Dan Eades, MD: Om mycket insulin frigörs, kan det orsaka hjärtsjukdomar, högt blodtryck, förhöjt kolesterol, diabetes, vätskeretention och viktökning. När du begränsar kolhydrater, bränner kroppen sina fettdepåer.

  Sanningen: Övervikt är inte resultatet av insulin är ur smäll; det ofta orsakar problem med insulin. På 1700-kalori diet, vilket är lågt nog för de flesta människor att gå ner i vikt, är dagliga kolhydratintaget endast 234-255 gram. Dessutom minimerar denna diet vikten av att minska fettintaget.
 • Sockerbusters! genom H. Leighton Steward, redaktör: Socker, inte fett, är orsaken till extra vikt. Kalorier från livsmedel som orsakar en stegring i insulin kommer att lagras som fett. Bundna livsmedel, såsom vitt bröd och pasta, raffinerat spannmål, morötter, rödbetor, och bananer, har ett högt glykemiskt index.

  Sanningen: Höga insulinnivåer ökar risken för hjärtsjukdomar, men inga bevis visar att de orsakar människor att lagra fett. Och även om vissa livsmedel orsaka en snabbare glykemiskt svar än andra, hela måltiden påverkar hur snabbt de livsmedel in i blodomloppet. För de flesta människor som inte har diabetes, om bröd eller pasta äts ensam, är insulinsvar tillfällig.
 • The Zone av Barry Sears, PhD: Att hålla sig inom den friska zonen för maximal kaloriförbrukning, måste varje måltid och mellanmål vara 40 procent kolhydrater, 30 procent protein och 30 procent fett. Dieten bygger på hormoner, inte på kalorier.

  Sanningen: Den pseudovetenskap som denna diet är baserad är ogrundat, och ifrågasatts av det vetenskapliga samfundet. De få människor som är insulinresistent har någon annan hälsoproblem som orsakar sjukdomen. Varje viktminskning som du uppnår på denna diet beror på 700- till 1200-kaloriplanen. Och med fokus på att äta protein, får mer än 30 procent av dina kalorier komma från fett.