Vilka är de vanligaste orsakerna till Constant halsbränna?

May 8

Halsbränna är ofta ett symptom på andra sjukdomar som pågår i kroppen. Det yttrar sig som en brännande känsla i bröstet på grund av återflödet eller reflux av innehåll eller syror av magsäcken till matstrupen. En av de vanligaste orsakerna till konstant halsbränna är gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Andra orsaker är magkatarr, graviditet, och intag av vissa livsmedel och mediciner. Hållning och val av kläder kan också bidra till konstant halsbränna.

GERD, som vanligtvis kallas sura uppstötningar, är ett tillstånd där de nedre matstrupen sphincter (LES) funktioner onormalt. Den LES, en ringliknande muskel runt den nedre änden av matstrupen, förhindrar maginnehållet från att gå tillbaka upp. När detta fel, syror och andra maginnehållet kan gå tillbaka till matstrupen och munnen. Det är därför, bortsett från den ständiga halsbränna, många patienter får också en bitter eller sur smak i halsen och munnen, samt illamående och kräkningar symptom.

Gastrit, en annan orsak till ständig halsbränna, är inflammation i slemhinnan i magen. Detta inträffar ofta på grund av infektion, användning av vissa mediciner, exponering för kemikalier, och fysisk stress. Illamående, rapningar, buksmärtor och kräkningar är några av dess vanliga yttringar.

Graviditet, liksom fetma, kan också leda till konstant halsbränna. Påtryckningar från den växande magen av den gravida kvinnan skjuter ofta maginnehållet bakåt, vilket leder till förekomsten av konstant halsbränna. Likaså i feta individer, den ökade buken storlek kan också sätta press på magen regionen. Bära åtsittande kläder, liksom böjd över och ligger ner, särskilt efter en hel måltid, kan ibland orsaka magen syror och innehåll för att gå tillbaka.

Diafragmabråck, ett medicinskt tillstånd där en mage del skjuter ut genom en svag öppning som finns i membranet, är en annan orsak till ständig halsbränna. Intag av fet mat och drycker som te, alkohol och läsk kan också resultera i halsbränna hos känsliga individer. Blodtryck mediciner, liksom vissa astmaläkemedel är också inblandad i en del halsbränna fall. Individer som lider av kronisk halsbränna är ofta rekommenderas att undvika livsmedel, drycker och mediciner som ytterligare kan förvärra deras tillstånd.

Komplikationer som kan uppstå från konstant halsbränna inkluderar hosta, bildandet av sår i matstrupen, och förträngning av matstrupen. Vissa patienter kan utveckla Barretts esofagus, vilket kan leda till cancer. Barretts esofagus är ett tillstånd där celler som klär matstrupen genomgår förändringar på grund av den täta kontakter med magsyra.

  • Dricka läsk kan orsaka halsbränna.
  • GERD är en av de vanligaste orsakerna till konstant halsbränna.
  • Dricka en blandning av bakpulver och vatten kan hjälpa till med halsbränna.
  • En kost med kryddstark mat kan orsaka konstant halsbränna.
  • Gastrit eller inflammation och irritation i magslemhinnan, kan orsaka halsbränna.