Hur gör jag Upphovsrätt ett bandnamn?

October 13

Man kan inte upphovsrätts ett bandnamn. Bandet själva namnet måste varumärkes. Man kan upphovsrätts ett bandnamn som är avbildad på ett visst sätt, såsom på en skjorta eller en logotyp, men namnet i sig är föremål för olika lagstiftning. Till upphovsrätts ett bandnamn logotyp, man följer vanligtvis normala upphovsrätts förfaranden, såsom registrering med lämplig myndighet i ett land. Medan man kan inte upphovsrätts ett bandnamn, är det möjligt att varumärket ett bandnamn genom parallella organ.

Den process som används för att varumärket ett bandnamn skiljer sig med området, men vanligtvis handlar registrering med ett varumärke kontor. Regler som tillämpas av den särskilda kontoret kan skilja sig något, men gemensamma krav omfattar demonstration av användning, montering vissa entydig begränsningar, och betala relevanta arvoden till kontoret och eventuella jurister inblandade. Ofta är man får varumärkes en logotyp eller markera när man varumärken ett bandnamn, vilket kan vara ett användbart paket för band. Efter kontorets riktningar och noggrant fylla i alla relevanta former och pappersarbete är viktigt att trademarking ett bandnamn.

Det är typiskt möjligt att ansöka om ett bandnamn varumärke på nätet. Den exakta formen eller program som används för denna process varierar beroende på land. Man brukar inte behöver vara bosatt i ett land för att registrera ett varumärke i det landet, men det är viktigt att förstå reglerna bandnamn varhelst man register. Det är oftast möjligt att fylla i alla lämpliga dokumentation om ens egen, men vissa människor rådgöra med en advokat för att avgöra vilket alternativ som är bäst för bandet.

En sak att tänka på när man försöker varumärkes ett bandnamn är om ett annat band har redan rätt till det namnet, antingen genom varumärke eller användning. Ett band som inte har ett namn varumärkesskyddade men som uppenbarligen kan visa långvarig användning av ett namn kan ha rätt till ett bandnamn. Använda Internet för att söka efter andra band med samma namn kan vara ett bra första steg innan du går igenom varumärkesprocessen.

Medan man kan inte upphovsrätts ett bandnamn, är varumärket process liknande i att ens rättigheter till namnet är inte beroende av registrering, även om registreringen kan vara juridiskt värdefullt. Om man har ryktbarhet genom att använda ett namn och genomför en stor mängd affärer under det namnet, är en inte sannolikt har det namnet sopas ut från under sina fötter. Den viktigaste delen av denna strategi är att utveckla en närvaro och visa att man är den ursprungliga användaren. Ett varumärke ger rättsligt skydd. Det är inte en obligatorisk del av att ha ett band.

  • Även att ha ett varumärke ger rättsligt skydd, det är inte en obligatorisk del av att ha ett band.
  • Det korrekta sättet att skydda ett bandnamn är varumärket ansökningsprocessen.