Vad är en maskin Drill?

January 18

En maskin borren är i allmänhet en av två saker. Den första är en maskindriven borr, som en pelarborrmaskin. Dessa övningar har en motor vrida lite och mänsklig operatör, om den har en, håller helt enkelt den stadigt. Den andra vanliga typ av maskin borren är en borr som maskiner delar-bearbetning är en process för selektivt avlägsnande av metall för att bilda en del till en önskad form och konfiguration. Medan en bearbetningsverktyg kan ha en mänsklig operatör för hela maskinen, är borrfasen allmänhet en del av en större process och tar inte emot direkt tillsyn.

Borrar är en av de äldsta mänskliga gjorda komplexa verktyg. De kom först i bruk ca 5000 år sedan. Dessa tidiga borrar var människodriven och nästan identiska i grundutförande till moderna mänskliga drivna borrmaskiner. Den första stora förbättringen till designen var fören borra, en borr som hade en båge lindade runt det som hjälpt sin spinning; Detta var i huvudsak den första indirekt drivs borr. De första motordrivna borrar i mitten av 1800-talet var helt enkelt motoriserade bow borrar.

Så småningom dessa motoriserade rosett borrar förenklats i två stora former, pelarborrmaskin och handborr. Den handborr är sannolikt den mest grundläggande maskinborr blankett som finns. Det är helt enkelt en motor som är ansluten till ett borrskaft med en avtryckare för att vrida motorn på och av. Denna typ av borr, på grund av sin enkla konstruktion och billiga komponenter, är både billig och allmänt tillgängliga. Den handborr är den enda gemensamma maskinborr som kan flyttas till där hålet måste vara; de andra kräver det borrade objektet föras till dem.

Borr pressen är en mycket mer avancerad form av maskinborr. Borr komponenten fungerar mycket på samma sätt som en handborr; det är bara en motor kopplad till en borraxel. Denna komponent är monterad på en axel så att den hålles i ett fast läge. Generellt är borren kan glida upp och ner på en enda axel. Borren, vid den yttersta av en av dess ändar, kommer att skära en platta som också hålls i ett fast läge. Allt som behöver borrning är placerad på denna platta och flyttade för att rymma rörelser borren.

En maskin borr används som en del av ett bearbetningsverktyg är den mest komplicerade versionen. Det finns ett brett utbud av borrverktygsmaskiner, och de fungerar mycket annorlunda. Den mest grundläggande formen fungerar som en pelarborrmaskin, ofta som en del av en automatiserad monteringslinje. Den vanligaste typen kommer som en del av en större bearbetningsverktyg, där en borr är ett av de verktyg som finns tillgängliga för en enda maskin. Vissa av dessa maskiner har flera verktyg tillgängliga vid olika punkter i samma maskin, medan andra har en enda plats och en roterande verktygssats.

  • Murverk borrkronor kan användas i maskinen borrar till borrhål i tegel eller betong.
  • Borr komponent av en maskinborr liknar en handborr, i det att den består av ett borrskaft som är ansluten till en motor.