Vad är Funnel Cake?

March 21

Funnel cake är en Amish eller Pennsylvania Dutch dessert skapas genom stekning osyrat, eller icke-stigande, kaksmet i varmt fett. Smeten utmatas genom en tratt eller en behållare med en trattformad pip. Det är allmänt bildas genom att runda och fackverksformade rörelser över hett fett. När en sida har vänt gyllenbrun, är det noggrant välte och får avsluta tillagningen. Den färdiga tratt tårta sedan dräneras på papper och överdragna med honung, strösocker, chokladsås eller en mängd frukt pålägg.

Den traditionella tratt tårta började som en regional maträtt som utarbetats av Pennsylvania holländska och Amish samhällen främst bor i västra Pennsylvania och Ohio. Det var oftast beredd på speciella tillfällen, exempelvis skördefester eller tyska helgdagar. Besökare på Amish eller restauranger i Pennsylvania holländska ofta presenteras med den som en efterrätt post. Populariteten ökade som ord av denna enkla dessert nått större städer i Mellanvästern, som Pittsburgh och Cleveland.

Även om ett antal tratt tårta recept finns för hemmabruk, bara de flesta människor upplever fenomenet på karnevaler, mässor och andra externa evenemang med koncession står. Grund smeten kan köpas i bulk genom koncessions leverans butiker, tillsammans med matfettet, trattformade dispenser och fritös moms. Kommersiella koncession står kan också erbjuda frukt toppings, vispad grädde eller självbetjäning honung och choklad sirap automater.

Smeten används för att bilda en tratt tårta inte innehåller bakpulver eller bakpulver, som håller den från att stiga som kockar i fritösen. Slutresultatet är en något krispiga tårta med en distinkt donut-liknande konsistens. Den återstående oljan gör strösocker eller andra toppings att hålla sig till ytan av kakan, men att äta en kan vara en rörig upplevelse. Många entusiaster använder en kniv och gaffel att skära behandla i mer hanterbara bitar.

Under senare år har flera specialbutiker börjat erbjuda tratt tårta franchise som ett medel för fundraising eller tillhandahålla sekundärt inkomster. Dessa företag erbjuder intresserade grupper och individer alla i startutrustning och specialiserade smet blandar att starta egna montrar på lokala offentliga föreställningar och evenemang. Eftersom kostnaden för smeten, matfett och andra ingredienser är relativt låg, kan en säljare snabbt tjäna en vinst efter bara några försäljning. Namnet erkännande av enbart tratt tårta kan driva trafik till koncessionen står erbjuda det. Att sälja dem som en fundraising ansträngningar har blivit populär bland många välgörande och ideella grupper.

  • Honung är en vanlig toppning för en tratt tårta.
  • Den traditionella tratt tårta började som en regional maträtt som utarbetats av Pennsylvania holländska och Amish samhällen främst bor i västra Pennsylvania och Ohio.
  • Smeten används för att göra en tratt kaka innehåller inte jäsnings ingredienser.