Vad är Carpenter bin?

February 25

Carpenter bin (Xylocopa sp.) Är mycket stora, trä tråkigt bin som blir aktiva i början av våren. De varierar i storlek från 0,75 av en tum (1,9 cm) till 1 tum (2,5 cm) lång och är ungefär 0,5 tum (1,3 cm) i diameter. Dessa bin har en gul thorax och en svart, glänsande buken. De är ofta förväxlas med sin nära släkting humlan; Men humlor har en luddig snarare än en slät mage.

I vissa områden, kan snickare bin bli ett problem, eftersom de gillar att bo i hus eller andra inhemska konstruktioner i trä. Mycket adept borrare, de kvinnliga bin borra snabbt hål i trä sidospår, takfot och däck för att lägga sina ägg. Boplatser är markerade med mycket märkbar sågspån ackumulering under sina hål. Hålen kan tyckas vara ytliga på cirka 1 till 2 inches (2,5-5 cm) djup, men från denna punkt, kvinnliga bin gör en 90 ° sväng och gräva ner upp till (1,2 m) 4 fötter.

När boet har grävts, de kvinnliga inlåning sina ägg och stoppar hålet med pollen för hennes avkomma att äta när de kläcks. Förläggning endast ett ägg per boet, kan kvinnliga snickare bin födde många olika hål i nära anslutning till varandra, vilket kan förvärra problem för villaägare.

Till skillnad från de flesta biarter, bara snickare bin resa i parning par. Medan honan är borrning sitt bo, fungerar hanen som vakt. Hanarna pendla runt det potentiella boplats, surrande högt och aggressivt jagar insekter eller andra djur som kommer nära.

På grund av sin storlek, kan manliga bin verkar väldigt hotfull, men de är faktiskt ganska ofarliga eftersom de inte har en stinger. Honorna har en stinger och förmåga att sticka, men de är av naturen väldigt fogliga; Hon kommer bara sticka om hon hanteras eller missbrukas. Manliga bin försöker skrämma bort folk, men när de lämnas ensamma de helt enkelt återuppta svävar runt boet. Carpenter bin är mest om rovinsekter och oftast ignorerar människor och husdjur.

Carpenter bin är riklig pollinatörer och är därför en viktig del av ekosystemet. Om de inte skadar sitt hem, de är inte ett hot mot människor. Medan de föredrar obehandlat trä över målade eller färgade trä, måla eller färgning kommer inte nödvändigtvis göra ett hem immun mot angrepp. Kommersiella bekämpningsmedel märkta för getingar och bålgetingar arbetar också för att döda dessa bin vid behov. Kanske är det bästa sättet att hindra behandlar problemet vid dess källa, boet, om möjligt.