Vad är en Bassethund?

February 17

Den Bassethund är en liten hund som ursprungligen var uppfödd i Frankrike för jägare som önskade en jakthund som de kunde följa till fots. Otroligt heavyset har Basset Hound en tjock kropp, korta, tjock ben, långa öron, och kan vara en kombination av svart, solbränna, rött, vitt och brunt. Känd för sina milda och behagliga dispositioner, Bassets är utmärkta trackers som instinktivt kommer att följa en ny doft för att se vad det leder till. Blida och lojal, gör Basset hound en utmärkt familjehund.

Inte mer än 14 inches (0,35 m) på axeln, hanarna väger vanligtvis mellan 50 till 60 pounds (23-29 kg), medan honorna är något mindre vid 45 till 60 pounds (20 till 27 kg). Båda könen har en tunnformad, tjock kropp med en djup bröstkorg, en stor, brett huvud och en tung benstomme till skillnad från de flesta andra hundar. Deras hud är lös, faller i veck över ansiktet, och deras långa öron och mjuka bruna ögon ge dem en distinkt sorgligt utseende. För deras tjock styrka, de behåller en graciös gång och förmågan att göra sin väg över svår terräng, eftersom de var uppvuxna att spåra små djur genom den tuffaste av förhållanden.

Utvecklad av den franska, var Basset Hounds ursprungligen användes för att jaga kaniner och harar. Rasen som det kallas nu till stor del ett resultat av avel av Friars den franska klostret St Hubert, vars hundar förkroppsligade den låga, heavyset hållning de nu besitter. Bassethundar först visades på Westminster Kennel Club show 1884.

Perfekt gärna lounge om inomhus, kan Basset Hounds göra bra i en lägenhet eller litet hus. De kräver långa promenader och möjligheter att gå utanför, vilket inte bara kommer att hålla dem på en hälsosam vikt, men också ger mental stimulans. Den genomsnittliga livslängden är mellan 10 och 12 år, under vilka de är kända för att vara hängiven och kärleksfull följeslagare. Till synes hundar av motsägelser, är de tunga men graciösa, och blida men inte blyga.

En av de största hälsoproblem i Basset Hound är vikt. På grund av deras små, tjock bygga, sätter någon tillgång vikt extra belastning på redan stressade lederna. En överviktig Basset löper risken att bli lam och, i extrema fall, förlamad. Långa promenader är en nödvändighet, men Bassets bör avrådas från att hoppa på grund av stammen det sätter på benen.

  • Blida och lojal, gör Basset hound en utmärkt familjehund.
  • Basset Hounds var ursprungligen framavlade för att jaga kaniner.