Vad är en Carver Chair?

December 9

En Carver stol är en specifik stil av stolen synonymt med tidiga nordamerikanska koloniala designen. Tros ha associationer till första guvernören i Plymouth, Massachusetts koloni, är Carver stolar kända för sina snidade detaljer och unika uppbackning. Carver stolar är populära i Colonial designtraditioner, och medan original stolar är ganska ovanliga, är reproduktioner lätt hittas.

Den första guvernören i Plymouth, John Carver, var den finansiella och praktiska chef bakom pilgrims uttåg till Nordamerika ombord på Mayflower. Han blev guvernör i kolonin i november 1620, men avled mindre än ett år senare, efter den första förödande vintern i Nnew World. Enligt långvarig tro, den första Carver stolen hörde guvernören och fördes ombord på Mayflower stå i sitt nya hem. Men vissa experter tyder på att stolen som denna historia skrivs byggdes med American ask, och var osannolikt att ha konstruerats före Carver död; ändå bär den populära stolen stilen fortfarande hans namn.

En Carver stol skiljer sig från andra koloniala stilar i några grundläggande designelement. Det mest unika med består av tre vertikala stödspindlar på stolsryggen. Dessa spindlar, liksom benen och ibland armstöden, har en snidad konstruktion kallas vände konstruktion. Stolen är också kännetecknas av en brist på vertikala spindlar mellan armstödet och sätet.

Carver stolar gör utmärkta stolar, men kanske inte marknadsföra bekväm viloplats, eftersom de traditionellt byggda av trä och har en vävd sits. Dock får moderna versioner av stolen erbjuda armless mönster och mjukare säten, vilket ger stolen större flexibilitet som en sittalternativ. Akta dig dock så många möbelföretag kan ta konstnärlig licens och bedömer någon form av enkla, trästol en Carver stol. Leta efter den distinkta tre spindeln tillbaka innan du godkänner stolen som ett exempel på den sanna Carver stil.

Genom århundradena har Carver stolar förblivit populär för sin enkla konstruktion och delikat hantverk. De kan hittas på många möbelaffärer, antik eller second hand-butiker, och även genom online-auktioner. För dem som tycker att dekorera i Colonial eller Tidiga amerikanska stilar, kan en uppsättning Carver stolar vara en unik och autentisk komplement till alla sittande eller matsal. För de som söker sann äkthet, leta efter en hantverkare möbelsnickare som kan konstruera stolarna eller ge förtillverkade versioner eleganta och vackra snidade accenter som passar in med den stil och era av ursprungliga designen.

  • Carver stolar kan hittas på online-auktion webbplatser.