Vad är den progressiva rörelsen?

February 21

Den progressiva rörelsen var en amerikansk reformrörelse som uppstod främst under tiden mellan den återuppbyggnad efter det amerikanska inbördeskriget och införandet av Amerika i första världskriget. Mellan 1890-talet och 1920-talet var en tid som kallas den progressiva eran, då många människor skjuts för sociala förändringar som var typiskt humanistisk i naturen och "progressiva" i tanke och design. Bland de förändringar som skett har förnyat fokus på välbefinnande för arbetstagare, kvinna rösträttrörelsen, förbud, och förordningen om massiva stora företag.

Vetenskap och förnuft anses allmänt vara viktiga aspekter av den progressiva rörelsen, med mindre fokus på religion och vikten av Gud, och en förnyad känsla av mänsklighetens förmåga att förbättra välbefinnandet för andra människor. Eftersom den progressiva rörelsen var samtidig med mycket av den industriella revolutionen, sågs en ökad känsla av vad mänskligheten kunde, liksom att se till att förbättringar i teknik inte användes för missbruk. Medan många människor anser de sociala aspekterna av Progressivism, rörelsen var lika engagerad i teknik och främjat användningen av vetenskap och innovation för att förbättra världen.

Det fanns en stark impuls bland medlemmar av den progressiva rörelsen att reglera verksamheter och förhindra störningar av företag i de amerikanska lagar och valprocesser. Framstegs drivit igenom lagar såsom lagen Interstate Commerce 1887, vilket reglerade järnvägar i USA (US), och Sherman Antitrust Act från 1890, som etablerade lagar för att bryta monopol, eller "trust busting." Även motstånd från stora företag , den progressiva rörelsen var normalt stöds av medelklassarbetare såsom lärare, jurister och läkare.

Journalister och författare från den tiden skulle ofta engagera sig i Progressiva kamper och gett nya perspektiv på världen. Ofta kallas "muckrakers," dessa författare skulle dokumentera hur det var att leva i misär eller arbeta i en fabrik utan statliga regleringar. Författaren Upton Sinclairs visceral arbete The Jungle ses ofta som det nyskapande arbete av detta slag, och avslöjade de ohälsosamma praxis Chicago köttindustrin. Som svar på Sinclairs arbete och offentliga reaktionen, etablerade den federala regeringen Food and Drug Administration att övervaka köttförädling och hantering, sätta riktlinjer för sanitet och renlighet för att bättre säkerställa hälsa amerikanska medborgare.

Kvinna rösträttrörelsen var också en viktig del av den progressiva rörelsen, med insatser kulminerade i ratificeringen av nittonde rättelsen till US-konstitutionen, beviljar kvinnor rösträtt. Förbud främjades av många Progressives, och förbudet mot alkohol vid artonde rättelsen var en annan stor seger för den progressiva rörelsen. De Framstegs sköt även för sjuttonde ändring, som etablerat direkt rösta för senatorer av invånarna i en stat, som ersätter det tidigare systemet där delstatsparlament valde senator.

  • Den progressiva rörelsen hjälpte ratificeringen av 19th Ändring av konstitutionen.
  • Ida Tarbell var en av de bästa "muckrakers".
  • Den progressiva rörelsen aktivt drivit på för förbud mot alkohol.