Hur vill kolla nätverkskort (NIC) Status Använda Windows 7 eller Vista

August 29

Huruvida nätverkskort (NIC) är en del av din PCA € s moderkort kretsar eller bifogas som ett expansionskort, kan du inspektera dess status med hjälp av Enhetshanteraren i Windows 7 och Windows Vista.

Följ dessa steg för att kontrollera på nätverkskortet hårdvara:

 1. Öppna Kontrollpanelen.
 2. Öppna Enhetshanteraren.
  • I Windows 7 väljer Maskinvara och ljud och välj sedan Enhetshanteraren länken under Enheter och skrivare rubrik.
  • I Windows Vista, välj Maskinvara och ljud, och välj sedan Enhetshanteraren.

  Du måste skriva administratörslösenordet eller klicka på knappen Fortsätt för att gå vidare i Windows Vista.

 3. Expandera Nätverkskort objekt för att visa alla nätverkskort installerat på din dator.

  Du har troligtvis bara en.
 4. Dubbelklicka på nätverksadaptern posten att visa din PCA € s nätverk adapterâ € s dialogrutan Egenskaper.

  Fliken Allmänt i dialogrutan Egenskaper listar enhetens status. Eventuella problem som upptäckts av Windows visas i den meddelanderutan. Annars läser meddelandet Den här enheten fungerar korrekt.
 5. Klicka på fliken Resurser i dialogrutan Egenskaper.
 6. Kontrollera konflikt enhetslistan.

  Du bör se några konflikter. Om inte, måste källan till konflikter lösas. Generellt skulle det innebära att ta bort vad andra enheten är i konflikt med nätverkskortet eller konfigurera om enheten.
 7. Klicka OK för att stänga dialogrutan Egenskaper.
 8. Stäng fönstret Enhetshanteraren samt kontrollpanelen.

Den första lösning för att fästa en dålig NIC är först för att beskåda de förslag som anges i dialogrutan Egenskaper. När dessa förslag arenâ € t hjälp, är ett alternativ att använda en annan nätverkskortet.

Om du har ett nätverkskort på ett expansionskort, helt enkelt ta bort den gamla expansionskort och installera en ny.

När styrenheten på moderkortet, är ditt alternativ helt enkelt att installera en andra NIC som ett expansionskort.

För en bärbar dator, få ett USB nätverkskort, antingen trådbundet eller trådlöst, när LAPTOPA € s NIC misslyckas.

 • Du kommer förmodligen vet när NIC ISNA € t fungerar korrekt innan du ens öppna sin dialogrutan Egenskaper. Thata € s eftersom bum enheter flaggas med en gul ikon i Enhetshanteraren.
 • Om din dator levererades med en NIC diagnosverktyg, använder det vore naturligtvis ett bättre alternativ för kontroll på nätverkskortet samt för att testa NICA € s tillstånd. Kontrollera start buttonâ € s menyn Alla program. Leta efter en mapp (undermeny) specifik för NIC tillverkaren, såsom Intel, Netlink eller Linksys.
 • Ja, du kan ha flera nätverkskort i en dator. Till exempel skulle en bärbar dator har både trådbundna och trådlösa nätverkskort. När du har flera nätverkskort, kan du upprepa dessa steg för att granska eventuella problem eller konflikter med var och en av adaptrarna.
 • För att inaktivera en NIC, öppna sin dialogrutan Egenskaper. Använd knappen Avaktivera på fliken Drivrutin. Genom att inaktivera enheten, du se till att Windows doesnâ € t använda det och använder istället en annan NIC som fungerar på rätt sätt.
 • För att hantera en konflikt hårdvara, måste du återställa IRQ på en av de två motstridiga enheter. Eller kan du ta bort en enhet. Se vilka enheter kan ersättas av en jämförbar USB-enhet. USB-enheter don € t har de konflikter som IRQ gizmos göra.