Hjälper din Introvert Child Förbered en klass presentation eller tal

February 26

Är du höja ett inåtvänt barn? Om så, du vet dina innie hat vara i rampljuset. Och han eller hon verkligen, hatar verkligen behöva stå framför hela klassen och ge en presentation.

Det intressanta är att introverta barn skapar ofta de bästa presentationerna. Det beror på att de dyka in sin forskning med god aptit, så de är benägna att göra ett bra jobb med att utforska sina ämnen. Som ett resultat, de är ofta bättre förberedda och mer kunniga än sina utåtriktad kamrater. Dock skulle de flesta introverta barnen hellre möta en arkebusering än en publik. Så på presentationsdagen, de är sannolikt att vara en bunt av nerver.

Lyckligtvis kan du hjälpa ditt introverta barn undvika hemska stunder som dessa. Allt som krävs är en mycket empati och lite arbete. Här är vad man ska göra:

  • Uppmuntra ditt barn att öva, öva, öva. Först har ditt barn ge presentationen framför en spegel. Då har ditt barn ge det till dig. Efter det, lägga till ytterligare en familjemedlem eller vän till publiken.
  • När ditt barn ger presentationen, tänk på frågor du kan ställa om den. Detta kommer att förbereda ditt barn att fältet frågor barnen ställer i klassen.
  • Lär ditt barn att andas på rätt sätt. Detta är mycket viktigt! Ytlig andning är en inbjudan till panik. Korrekt andning, å andra sidan, kommer att hjälpa ditt barn slappna av och tala tydligt. Så ge ditt barn dessa instruktioner:.. "Placera en hand på toppen av magen, strax under revbenen, så du kan känna din diafragma Nu andas in genom näsan, inbillar luften fyller magen och flyter mot ryggen Din membran bör expandera ut. När du andas ut, bör din diafragma flytta igen. Axlarna bör inte röra sig när du andas. " Har din praktik barn korrekt andning varje dag tills det blir en vana.
  • Hjälp ditt barn visualisera framgång. Har ditt barn bild själv acing varje viktig punkt i presentationen och att få en stor applåd i slutet. Det är en bra idé att göra detta visualisering aktivitet dagligen under veckan före presentationen.

Självklart, även om du följer alla dessa förslag, det finns en liten chans att din ängel presentation helt kommer bomba. Men även i det fallet, kan du hjälpa till:

  • Dela historier om dina egna tala inför publik katastrofer, antingen som barn eller som vuxen. Ditt barn kommer att inse att vi alla har erfarenheter som detta, och vi överlever dem.
  • Sätt händelsen i perspektiv. Avfärda inte ditt barns förlägenhet eller tårar eftersom hon har rätt till sina känslor. Låt henne ventilera sina känslor, och erkänna dem. Men efter att du empati med henne, påminna henne om de goda sakerna i livet - till exempel, en kommande camping resa eller sleepover hon planerar med sina vänner.
  • Överväg bärgning ditt barns sår med en ny bok, videospel, eller outfit. För barn, kan den helande kraften i nya godbitar vara fantastiskt.