Vad är en Teddy marsvin?

April 20

Nalle marsvin är en medlem av marsvins familjen, och en populär hushåll husdjur. Denna ras är en variant på traditionella raser, men har ansetts vara en officiell ras sedan 1978. De har små kroppar, med breda, böjda näsor, och massor av kort, tät, fuzzy hår som sticker rätt upp, ger det en nallebjörn utseende . Teddy marsvin göra stor sällskapsdjur, men kräver kärleksfulla, noggranna ägare.

Denna ras av marsvin är inte en naturlig ras. Det är resultatet av genetisk mutation av ett sköldpaddsskal och den vita amerikanska marsvin 1967, och var konkurrenskraftigt uppfödd för vinst. År 1978 var teddy marsvin erkänt som ett officiellt ras, och är nu ganska vanliga och populära husdjur. De kan hittas i de flesta djuraffärer, och många uppfödare säljer också dem.

Dessa djur är på den stora sidan, jämfört med andra gnagare. Den genomsnittliga storleken på en nalle marsvin är mellan 8-10 inches (20-25 cm), som väger in på cirka 1,5-2,5 pounds (700-1200 gram). Den genomsnittliga livslängden för en nalle är ungefär fyra till fem år. Den längsta levande marsvin, enligt 2006 års Guinness rekordbok, var 14 år, 10,5 månader.

Pälsen är det mest utmärkande egenskap hos teddy marsvin. Den liknar något pälsen på en nallebjörn, vilket är hur den fått sitt namn. Håret är kort, tät, luddigt, och bockad så att den sticker rakt upp. Även morrhåren av denna ras är böjd. Pälsen kan vara mjuk eller mycket grov. Ryktet säger att de flesta uppfödare domare föredrar sträv päls.

Nalle marsvin har en mindre kropp än de flesta andra raser av marsvin. Deras näsor liknar dem i den amerikanska marsvin, som är breda och krökta. Teddybjörn kan hittas i alla de vanliga marsvin färger inklusive agouti mönster, svart, vit, röd, beige, kräm, lila och choklad.

Teddy marsvin göra fantastiska husdjur, och de kräver massor av kärlek och omsorg. De är sociala djur, så att få ett par är en bra idé. Se till att få ett samma kön par, eller de kanske föda och har baby teddy guineas. En nalle marsvin bör tillåtas att ströva runt utanför sin bur, medan övervakas, minst en timme om dagen, för att hålla den glad och frisk. Feed nallar en hälsosam kost, och ger en rymlig bur med utrymme att köra.