Vilka är symtomen av ett loppbett?

October 28

En av de mest talande symptomen på en loppbett är uppkomsten av en liten, upphöjd rödaktig fläck på huden med en liten punktering markeringen i mitten. Bettet kan orsaka klåda och blödningar kan bero konstant repor. Om en individ är allergisk mot loppbett, kan nässelutslag utvecklas i det omgivande området. Loppbett vanligtvis visas i multiplar, och ofta förekommer runt anklar, ben, och längs andra leder i kroppen. Även symtomen liknar mellan människor och djur, kan husdjur uppvisa flera andra tecken, såsom kala fläckar av päls.

Loppor foder huvudsakligen på blod, och äter genom att bita in i huden och suger. Trycket får huden att stiga, vilket skapar en liten bula. Det sår är oftast stora nog att ses med blotta ögat och är normalt fläckig som en liten röd-svart sårskorpa i mitten av knölen. Den röda färgningen av en loppbett beror både skador på huden och irritation orsakad av loppor saliv. Loppor foder oftast på flera områden av kroppen, vilket resulterar i ett utslag-liknande utseende till betten.

Saliven av loppan kan vara en kraftfull irriterande och är oftast orsaken till de mer plågsamma symptom på ett loppbett. De biter kan vara mycket kliande, och sprätta anbudet huden kan leda till mer skada. Det är inte ovanligt att sår att bryta på repade bites; beroende på den enskilda, kan detta på sikt leda till ärr. Människor som är allergiska mot loppsaliv kan också utveckla nässelfeber, som uppvisas som flammigt röda fläckar på huden. Bikuporna själva kan vara inflammerad och orsakar ytterligare klåda.

Loppbett debuterar vanligen i de nedre delarna av den mänskliga kroppen, eftersom dessa är de områden som är mest tillgängliga för loppor som bärs av husdjur. Beroende på antalet och aktivitetsnivån av loppor, kan biter köra längs hela benet. Det är också möjligt för loppor att hitta sina vägar till högre områden av kroppen, särskilt om en individ är förtjust i att bära hans husdjur.

Det är ofta svårare att upptäcka loppbett på ett husdjur, eftersom de biter brukar täckas av päls. Kontrollampa symtom är frekvent repor, små mängder blod på djurets päls, och kala fläckar där repor är mest kraftfulla. Huden runt ett loppbett kan vara mer känsliga, vilket husdjur rycker vid beröring i bitit områden.

  • Katt med loppor.
  • Det är svårare att upptäcka loppor på ett husdjur med tjock päls.