Vad är Washingtons State Flower?

October 23

Washingtons statliga blomman är kusten rhododendron, även känd som Stilla rhododendron. Smeknamnet rhodies är kust rhododendron blommande buskar som finns väster om Cascade bergen. Den vetenskapliga eller botaniska, namn för denna rhododendron är Rhododendron macrophyllum.

Evergreen, kusten rhododendron hålla sin läderartade blad året runt. En djup grön, har de ungefär ovala blad pekade kanter. Bladen är i allmänhet mellan 3 och 8 inches (8-20 cm) lång. Denna rhododendron producerar små, rödbrun, kapselformade frukten. Frukten är oftast bara 0,78 inches (2 cm) lång.

Blommorna på denna buske är oftast ljusrosa men kan hittas i olika nyanser av rosa till en nästan lila röd. Förekommer i kluster först i slutet av grenar, blommorna har en klockliknande form. Antalet kluster varierar från relativt få till nästan täcker anläggningen. Washingtons statlig blomma blommar vanligen i maj-juli, men kan blomma redan i april.

Den buske själv kan växa så högt som 26 fot (8 meter). Även om de gör bra i fullt solljus, dessa växter faktiskt växa längre när de är i en skuggig plats. Mer än 60 procent skugga är dock inte bra för dessa rhododendron.

Kusten rhododendron allmänhet föredrar fuktig, men väldränerad, sura jordar. Eftersom deras blomningar är prålig, är de ibland används i trädgårdar. Dessa växter växer långsamt och relativt lite underhåll, som kräver lite beskärning eller ytterligare uppmärksamhet. Bladen gör producerar ett toxin, men som är giftig vid förtäring. Djur hittar oftast smaken av rhododendron obehagliga, men ibland har varit kända för att äta bladen.

Washingtons statlig blomma växer också i det vilda. Ofta finns på kanten av skogen, är denna buske finns runt snår och områden som har drabbats av skogsbränder samt. Även djuren inte brukar äta dem, fjärilar besöker ofta de blommande buskar att festa på blommorna "nektar. Denna buske är skyddad av Washington lagstiftaren, och plocka vilda kusten rhododendron blommar är uttryckligen förbjudet på grund av deras statliga blomman status.

Fast inte officiellt Washingtons statlig blomma fram till 1959, var kusten rhododendron röstade till titeln i 1892. Valet kom i tid för den nyutnämnde blomma som ska visas upp i 1893 världsutställningen i Chicago. Trots att kvinnor ännu inte hade rätt att rösta i allmänna val, valet namnge kusten rhododendron till statlig blomma var helt innehas av kvinnor.

  • En karta över USA.