Vad orsakar Bone Spurs?

October 26

Bone sporrar är en tillväxt av ben på befintlig ben. Känd medicinskt som osteofyter, sporrar ben uppstå när kroppen försöker läka sig själv. Den vanligt tillstånd, vilket kan ofta vara smärtsamt, oftast utvecklas som ett sätt att hantera det tryck eller gnidning som byggs upp i kroppen genom åren. Vad orsakar ben sporrar inkluderar sjukdomar, det naturliga åldrandet, och trauma.

Artros uppstår när brosket i en persons lederna försvagas och kroppen försöker att stärka sig själv. Som brosk bryts ned successivt, de släta ytor runt det härdar. Detta orsakar ben att trycka mot andra ben. Medan kroppen försöker åtgärda inre skador, ofta är resultatet nytt ben växer över tidigare befintliga ben.

Andra sjukdomar, ofta förknippas med ryggraden, är ett annat exempel på vad som orsakar ben sporrar. Spondylosis är ett tillstånd som orsakar ben i nacke och nedre ryggen att bryta ner. Diffus idiopatisk skelett hyperotosis, känd som FAT, producerar ben utväxter på ligamenten i ryggraden. Spinal stenos är ett tillstånd där ben sporrar är en faktor att åtstramningen av ben i ryggraden som leder till tryck på ryggmärgen.

Som individer blir äldre och lederna långsamt eroderar, sporrar ben ofta utvecklas i kroppen. Vanligen ben sporrar kommer att utvecklas i fötter och rygg. Men hos äldre, ben sporrar kan faktiskt vara en fördel. Villkoret bidrar till att stärka åldrande leder och brosk.

En skada orsakad av trauma eller inflammation i brosk eller senor kan producera skador på ben, som är en annan instans av vad som orsakar ben sporrar. Ofta skadade områden på kroppen där ben sporrar kan växa inkluderar hälen och skivor i ryggraden. När kroppen försöker att reparera skadan eller inflammation, utvecklar nytt ben i området.

Ibland ben sporrar är självförvållad. Aktiviteter som drar åt ligament och sätta press på fötterna, även dans och kör, kan leda till utveckling av ben sporrar. Ett tillstånd som kallas plantar fasciit, där ett ligament i botten av foten bogserbåtar på hälen, som är ännu ett exempel på vad som orsakar ben sporrar. Ben sporrar kan också utvecklas från trycket placeras på fötterna från att vara överviktig. Kvinnor som bär högklackade skor som inte passar ordentligt kan bilda ben sporrar i sina klackar.

Skuldran är en plats där ben sporrar också utvecklas. Göra enformiga rörelser där axeln är placerad ovanför huvudet, såsom de som används av idrottsmän och artister, kan orsaka ben sporrar. Kontinuerliga overhead rörelser orsakar senorna att gnida mot ben. Som ett resultat, är ben sporrar produceras som pressa rotatorkuffen, vilket orsakar irritation och leder till en försvagad axel.

  • En bild av en frisk rygg och en med ben sporrar.
  • Högklackade skor kan orsaka ben sporrar.
  • När ett ben sporre produceras, pressar det rotatorkuffen, orsakar irritation som ofta leder till en försvagad axel.