Vad är SMS Mobile Advertising?

June 26

SMS mobil reklam är en form av reklam som använder mobiltelefoner för att underlätta snabb, billig och riktad reklam för ett företag. Använda Short Messaging Service (SMS) eller textmeddelanden, skickar denna typ av reklam ett meddelande från ett företag eller reklambyrå till en lista med telefonnummer. Denna typ av reklam kan ses som påträngande eller oönskad av dem som får det, är så större framgång ofta hittas med hjälp av selektiv inriktning snarare än "blitz" reklam. SMS mobil reklam kan vara mycket fördelaktigt, men eftersom det kan nå konsumenterna på valfri plats och kan användas för icke-traditionella reklaminsatser.

Även kallad SMS marknadsföring, SMS mobil annonsering tillåter annonsörer att snabbt och effektivt nå individer genom sina mobiltelefoner. Den grundläggande sätt på vilket denna reklam utförs liknar hur mobiltelefonanvändare skicka varandra SMS, men ett enda meddelande skickas från en annonsör till hundratals eller tusentals telefoner. Detta kan göras direkt av ett företag, eller företag kan hyra en reklambyrå för att hantera SMS mobil annonsering för dem. Telefonnummer för denna typ av reklam kan förvärvas på en mängd olika sätt, bland annat företag som köper sådan information från andra företag och telefonnummer som tillhandahålls av tidigare kunder.

En av de potentiella fallgropar SMS mobil reklam är att den kan ses som lite mer än "spam" reklam via en telefon snarare än en inkorg. Övermättnad av konsumenter genom sådana annonser kan resultera i att dessa annonser helt enkelt ignoreras av potentiella kunder. Det är därför många företag föredrar att använda en mer målinriktad strategi, snarare än "blitz" reklam som söker framgång genom råa siffror. Ett målinriktat SMS mobil annonsering vanligtvis använder telefonnummer som tillhandahålls av befintliga kunder, skicka ut information om kommande försäljning eller erbjudanden för att nå dessa kunder.

Den här typen av riktade SMS mobil annonsering kan vara mycket effektivt, eftersom det inte förlitar sig på kunder som tittar på tv eller besökande särskilda webbplatser för att se sådana annonser. En potentiell kund kan vara nästan var som helst, och få ett SMS annons på sin telefon. Eftersom kan också genereras och skickas i en relativt kort tid dessa annonser, kan SMS mobil annonsering användas för att annonsera på ett sätt som tidigare var omöjligt genom andra marknadsföringsmetoder. En nattklubb, till exempel, kan skicka ut textannonser på fredag ​​morgon om en artist som kommer att vara på klubben den kvällen; äldre metoder reklam hade vanligtvis att utnyttjas dagar eller veckor i förväg och var inte garanterad att nå potentiella kunder.

  • I SMS mobil annonsering, är ett enda meddelande skickas från en annonsör till hundratals eller tusentals telefoner.
  • Short Messaging Service, även känd som textmeddelanden, tillåter annonsörer att skicka riktade platser till kundernas mobila enheter.