Vad är Ballet Boots?

January 22

Balett stövlar är en typ av fetisch mode, och de bör inte förväxlas med balettskor, som dansar slitage. Deras design smälter den klassiska utseendet på pointe skor för balett med extremt höga klackar. Resultatet är en mycket specialiserad bit fetisch skodon, vanligast bärs av kvinnor. Bära balett stövlar framgångsrikt tar acklimatisering på grund av den extrema designen, som är mycket hårt på fötter och kalvar oerfarna användare.

Ett par balett stövlar har extremt långa klackar, som avser att noga matcha längden på foten. Sju inches (18 cm) är ganska standard, även sådana som är konstruerade för större fötter har ännu längre klackar. Utformningen av skon tvingar bäraren i en pointe positionen bekant för fläktar av balett, med foten helt utsträckt och huvuddelen av vikten koncentrerad till tårna.

Promenader eller står i balett stövlar är oerhört svårt. De flesta människor kan bara ta några steg när de börjar lära sig att bära skor, och det är viktigt att sakta träna fötterna för att undvika permanenta skador. Anklar och vader måste stärkas för den ovanliga gångläge, och en brännande känsla kan ställa in längs vaderna om stövlarna bärs i upprätt läge för länge. Vissa bärare böja knäna när de lär sig att bära balett stövlar, men det kan leda till fysiska obehag och hälsoproblem ner på linjen, och bör undvikas.

Latex och läder används ofta för att göra balett stövlar, som kommer i fotled, knä och lår höga längder. Många mönster snörning fram, vilket gör att passformen av stövlarna att anpassas, även om en dragkedja kan löpa längs baksidan av stöveln för enkel borttagning när boot har justerats för passform. Det är oerhört viktigt att hitta balett stövlar som passar ordentligt, på grund av den höga mängden stress sätta på foten och fotleden i skorna.

  • Balett stövlar kombinerar utseendet på en pointe skor, som bärs av balett dansare, med högklackade skor.