Vad är vanliga orsaker till halsont på morgonen?

August 20

En halsont på morgonen är ett vanligt problem som många människor möter, och i de flesta fall är det inte på grund av en faktisk sjukdom som förkylning eller influensa. Istället är det ofta orsakas av ens livsmiljö, till exempel torr luft i hemmet eller på jobbet, eller om man röker. Dessutom kan några medicinska frågor såsom sömnapné eller sura uppstötningar också orsaka ont i halsen när jag vaknade på morgonen.

Torr luft i hemmet är, i särklass, den vanligaste boven i en halsont på morgonen. För att bekämpa detta är det viktigt att stanna hydrerade under hela dagen, både hemma eller på jobbet. Slå värmen på natten kan vara till hjälp, samt att placera en luftfuktare i sovrummet. Lägga extra fukt i luften är ett av de bästa sätten att bekämpa morgonhalsproblem. Vissa människor tycker också att sova under en rinnande takfläkt kan ha en liknande effekt på att vakna upp.

Rökning är en annan av de vanligaste orsakerna till en ihållande halsont på morgonen. Lösningen på detta är att sluta röka, inte bara för att förhindra att en halsont utan att förbättra den allmänna hälsan. Rökning kan orsaka cancer i halsen och lungorna samt. Om du slutar röka och morgonen halsont inte förbättras relativt snabbt, är det en bra idé att besöka en läkare.

Sura uppstötningar, när magsyra ryggen upp i matstrupen och orsakar halsbränna, kan orsaka ont i halsen också. Detta kan förhindras genom att göra förändringar i kosten och skära ut kryddstark mat, sova med huvudet högt, och inte äta några timmar före sänggåendet. Mediciner och over-the-counter antacida produkter kan hjälpa till att förhindra sura uppstötningar och en förmiddag halsont också.

Sömnapné är en annan vanlig orsak till ont i halsen på morgonen. Detta tillstånd orsakar en person att sluta andas, eller att andas ytligt för en stund medan du sover, och det orsakar ofta högljudda snarkningar. Denna andning avbrott och snarkning är vad som leder till en halsont. Personer som lider av sömnapné är generellt sagt att försöka sova på sidan i stället för på baksidan, att sluta röka, och att gå ner i vikt; Om det inte hjälper, kan fler behandlingar från en läkare vara nödvändig.

  • Magsyra som backar upp i matstrupen kan orsaka ont i halsen.
  • Torr luft kan orsaka en halsont på morgonen.
  • Högt snarkning under natten kan leda till en halsont på morgonen.
  • Om du upplever en halsont även efter att du slutat röka, bör du se en läkare.
  • Barn som vaknar med ont i halsen regelbundet ska träffa en läkare.
  • Gurgla med varmt saltvatten kan hjälpa lindra halsont.
  • En tvärsektion av det mänskliga huvudet, inklusive halsen.
  • Villkor som sömnapné kan orsaka ont i halsen på morgonen.
  • Rökare och människor som utsätts för passiv rökning kan ha ont i halsen på morgonen.
  • Skära ut kryddstark mat kan bidra till att förhindra en halsont på morgonen.