Vad är Bike ramar?

July 11

Bike ramar är den del av cyklar som inte är det hjul, pedaler, styre, eller säte. Kort sagt, är en cykel ram huvudstödstruktur av cykeln, som ligger främst mellan de två hjulen och pedalerna och sätet. Bike ramar kan köpas separat eller, mer vanligt, kom med som ett helt paket.

Det finns ett antal komponenter till cykelramar. Den första är den överröret, vilket är den horisontella stången som går upp mot toppen av cykelramen. Huvudet röret håller styret och går ner till gaffeln vid fronten av cykeln. Gaffeln är fäst på hjulet. Den ner röret är en diagonal bar som oftast går snett ner till kedjehjulet från strax nedanför där det övre röret ansluter till huvudröret. Sadelröret går från sadeln länk ner till nära kedjehjulet.

Utöver dessa huvud rör, det finns andra komponenter till cykelramar kallade sätes vistelser och kedjan vistelser. Sätesstaget går från toppen av sadelröret ned till det bakre partiet av cykeln, i närheten av där bakhjulet ansluter till ramen. Kedjan vistelse ansluter också till den del av ramen, men i stället för att köra till sätet, går till kedjehjulet.

Det är viktigt att notera att medan ovannämnda komponenter beskriva de allra flesta cyklar kan vissa cykel ramar inte har alla dessa komponenter. Komponenterna är ofta baserade på den senaste tillgängliga tekniken, eller åtminstone det pris man kan vara villig att betala för denna teknik. Sammantaget trots framsteg inom teknik, har cykelramar förändrats mycket lite sedan de "high wheeler" cyklar i den 19: e århundradet.

Cykel ramar är också gjord av ett antal olika material. Dessa material har förändrats kraftigt över tiden för att göra cykelramar lättare, tåligare och ger ett tillägg nivå av komfort, i vissa situationer. Vanliga material för cykelramar också aluminium, stål, kolfiber och titan.

Var och en av dessa material som används i cykelramar kan ha sina egna fördelar, men för fritidsanvändaren inte får någon roll mycket. De som behöver en prestanda cykel ram kommer att spendera en ansenlig mängd studera olika material. Titan blir alltmer populär för prestanda racercyklar. Men till dem som söker bara en funktionsduglig cykel komma runt på kommer sannolikt att välja stål, som är en av de billigare materialalternativ.

  • Cykeln ramen är huvudstödstruktur av cykeln.
  • En cykel ram - ofta gjorda av metall - är helt enkelt kroppen av cykeln.
  • En cykelhjulet.