Vad är en Executive Fysisk undersökning?

August 21

Den genomsnittliga årliga fysiska innehåller saker som utvärdering för vanliga problem såsom högt kolesterol eller högt blodtryck, njurfunktion och liknande. Kvinnor kan också genomgå årliga gynekologiska tentor i samband med en årlig fysisk, och om de är över fyrtio, de förmodligen kommer rutinmässigt att ha en mammogram varje år. Eftersom kvinnor ålder, kan läkare också kräva saker som bentäthetstester. Några tester förändras när vi går från barndom till ung vuxen ålder, och sedan ändra igen som vi når vissa åldrar. Dessa årliga tentor kan ta ungefär en halv timme till en timme, och lite tid mer om vi behöver blod arbete tester eller skanningar av några kroppsområden.

En relativt ny trend i världen av medicin är att erbjuda människor vad som kallas en verkställande fysisk undersökning. Den verkställande fysisk undersökning är en mycket mer intensiv utvärdering av en persons potential för sjukdom. Det kan omfatta hela kroppen skannar, blodtester för många förhållanden som är sällsynta, och omfattande tid med en läkare som går över medicinsk historia, och diskutera eventuella problem som patienten annars inte skulle kunna tala i en vanlig fysisk; även mindre symptom kan ses som relevant och förtjänar granskning. Även tiden på dessa tentor varierar, de kan vara allt från fyra till åtta timmar till upp till två dagar, och du kommer att betala en rejäl pris för dem.

Medan några saker i en verkställande fysisk undersökning kan omfattas av din försäkring, räknar med att kostnaderna för de flesta tester, till ett belopp av många tusentals dollar kommer ur fickan. Det är därför termen "verkställande" appliceras på denna typ av fysisk. Det är top notch, lyx medicin överkomligt med endast ett fåtal snarare än av de flesta. Men några som genomgår förfarandet förespråkare starkt för dess användning. Inte bara ger dig gott om tid med en läkare, men genom skannar och blod arbete, kan du screenas för över 200 sjukdomar som normalt inte sökt på en vanlig fysisk.

Vissa läkare är oroliga för att den verkställande fysisk undersökning inte alltid är den bästa idén, precis som det finns nu några frågor om värdet av hela kroppen skannar. Vissa tester för sällsynta sjukdomar eller tillstånd är inte helt tillförlitlig, vilket innebär att du kan få diagnosen att ha ett tillstånd du faktiskt inte har, eller ett test kan misslyckas med att ge korrekta diagnostiska åtgärder. Om du testar positivt för någon sällsynt tillstånd, kommer du förmodligen att genomgå ytterligare tester.

Andra säger att den verkställande fysisk undersökning är oerhört omfattande och ger patienter med en stor möjlighet att få sjukdomen diagnostiseras precis som det börjar. Tidig diagnos av ett tillstånd kan innebära att människor är mer benägna att få tidig behandling, vilket kan resultera i botemedel eller ledning av förhållanden som kan vara för sent att behandla eller bakåt när de manifesterar symtom.

Det finns nu många kliniker, oftast knutna till större sjukhus, som erbjuder en verkställande fysisk undersökning för patienterna. Sådana kliniker som Mayo Clinic, som var en av de tidiga konkurrenter inom detta område, står de potentiella hälsofördelar som finns tillgängliga för patienter som genomgår dessa physicals. Här hittar du kliniker som erbjuder dessa tjänster genom att kontrollera nätet, men du kanske vill tala med din allmänna fysiska först om det potentiella värdet kontra kostnaden för dessa omfattande tentor.

  • Blod arbete kan vara en del av en verkställande fysisk undersökning.
  • En bentäthet screening kan omfatta en DXA scan, som mäter bentätheten i en patients kropp.
  • Executive fysiska undersökningar är ofta intensiv, som går utöver de grundläggande kontrollerna som blodtryckstester som görs för rutin physicals.
  • Kvinnor får genomgå en gynekologisk undersökning som en del av en årlig fysisk.
  • Kvinnor över fyrtio rekommenderas att ha en mammogram varje år.