Vad är Hakone Grass?

October 17

Hakone gräset är en perenn växt som är en del av Poaceae familjen. Det är hemma i Japan och har långa, tunna blad som har en övergripande formulär. Denna anläggning används ofta för att förbättra nattträdgårdar. Den växer bra i skuggade områden och kan frodas i väldränerad jord. Hakone gräs sällan drabbas av skadedjur eller sjukdomar.

Vetenskapligt är hakone gräs kallas Hakonechloa Macra och den gemensamma sort av den art som odlas kallas aureola Hakonechloa är släktnamn. den härstammar från ordet hakon, vilket är en region i Japan att denna anläggning är hemma i, och ordet chloa, vilket är det grekiska ordet för gräs. Anläggningen är också känd som den gyllene brokiga hakone gräs eller den gyllene japanska skogen gräs.

Hakone gräset växer 14 inches (35 cm) i höjd och sprider omkring 16 inches (40 cm). Hela anläggningen funktioner forsande blad som är ljust gul och om en 1/2 tum (1,2 cm) bred. Varje lämnar också har tunna gröna ränder. Under hösten blir bladen målade i olika nyanser av rött. Anläggningen gör producera små blomma spikar under sensommaren och tidig höst.

Denna växt sprider sig mycket långsamt genom utlöpare, som är horisontella kopplingar mellan enskilda anläggningar. De utlöpare växa antingen på jordytan eller strax under ytan. Eftersom gräset växer mycket långsamt, är det sällan uppdelad.

På grund av den långsamma Groth hastigheten, är det rekommenderat att beskära växten att bibehålla sin form. Detta innebär att skära gamla stjälkar eller ruttnade stjälkar innan våren. Dessutom bleka bladen kan tas bort för att förbättra den övergripande utseendet på anläggningen.

Det rekommenderas att plantera hakone gräs i delvis skuggade områden. De ljusa gula blad sticka ut bland andra buskar som inte är så färgglada. Också, den unika formen av hakone gräs ger kontrast med andra skugga växter. Gräset ser bra när planterade bredvid hostor och nära tiarellas. Epimedium, astilbe, och vilda ingefära är bra följeslagare växter för gräs också.

När växande hakone gräs prydnads skäl, rekommenderas att plantera den i väldränerad jord som är rik på humus. Gräset kommer inte trivs i lera eller torra jordar. Det kan planteras i en behållare och beskäras för att uppnå samma kaskadeffekt av anläggningen. Denna härdiga gräs kan frodas i US Department of Agriculture härdighet zoner 5-9.