Lägga Höjdpunkter till ditt hår

October 15

Höjdpunkter är ett bra sätt att liva upp någon frisyr och göra det sticker ut. Höjdpunkter allt från subtila till extrem, och kan göras i många färger och nyanser.

Det finns olika alternativ när det gäller att få höjdpunkter gjort på ditt hår. Möjligen det bästa valet, särskilt om du är oerfaren med att lyfta fram och färga själv, är att gå till en professionell stylist. Din stylist kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av höjdpunkterna fungerar bäst för ditt hår och vilka färger smickrar ditt hår. Du kan också prova at-home belysa produkter. Dessa kan hittas i en mängd olika färger och märken på de flesta butiker.

Om du bestämmer dig för att markera ditt hår hemma i stället för att ha det gjort av en professionell, finns det några saker att komma ihåg. Först, om du är ny på att färga håret, se till att välja en nyans som inte kommer att vara alltför drastiskt. På så sätt, om du råkar röra upp kommer det inte vara så märkbar. Följ anvisningarna på markeringen kit mycket noggrant för att undvika eventuella missöden. Medan lyfta, bära något för att skydda dina kläder som en gammal skjorta eller en handduk draperad över axlarna så att eventuellt spill inte orsakar olyckliga fläckar.

Det finns många valmöjligheter när det kommer till höjdpunkter. Till att börja med, måste du bestämma vilken typ av höjdpunkterna du vill ha för ditt hår. Här är några av de typer av höjdpunkterna du kan välja mellan:

  • Folie. Belysa med folie involverar målning delar av håret, en process som kan vara tidskrävande. Områden i håret är färgade för att skapa höjdpunkterna.
  • Spaltning. Chunk höjdpunkter görs på större områden av hår. Detta ger uppmärksamhet till vissa delar av din frisyr.
  • Bottennoteringar. Bottennoteringar, eller ränder, lägga mörkare områden i ditt hår. Lägga lowlights kan göra ditt hår verkar fylligare och mer strukturerad.
  • Skivning. Det är när höjdpunkter invävda i håret, lägga dimension och kontrast till stilen.
  • Block. Denna färg metod innebär att block av färg appliceras på delar av håret.

Om du inte är riktigt säker på vilken typ av lyfta du vill, kan du titta igenom en tidning och hitta en bild som visar en titt du är intresserad av. Ta det till salongen med dig, och din stylist kommer gärna arbeta från bilden för att få ditt hår precis hur du vill ha det.