Lyssna på din Medarbetare i en konfliktlösning Meeting

December 24

Som oro arbetsplatsen konflikten delas, lyssna noga på hur han beskriver situationen. Hur var och en av er tolkar händelserna ger dig insikt i hur konflikten utvecklas, vad hålla den går, och vad närmar du kan kollektivt ta som kommer att leda dig till lösningar.

Tänk på att även om ni båda sannolikt upplevt samma incidenter, kommer han förmodligen beskriva effekterna annorlunda än du gör. Detta är inte en tid att ifrågasätta vem som har rätt och vem som är fel, eftersom båda kontona är sanna. De är två olika sätt att se på samma situation och är enbart reflekterande av båda dina erfarenheter och perspektiv. Tänk på att du inte behöver komma överens för att förstå.

Visa den andra personen som du lyssnar efter:

  • Presentera öppna kroppsspråk. Skapa en inbjudande plats genom att anta en bekväm arbetsställning med armarna längs sidorna eller vilade på bordet. Luta dig framåt lite, men var noga med att inte invadera hans personliga utrymme.
  • Ringa och upprätthålla god ögonkontakt. Anslut genom att titta honom i ögonen så är lämpligt. Sätta allt bort och ge honom din fulla uppmärksamhet.
  • Positivt reagera på hans uttalanden. Några välplacerade nickar och subtila verbala reaktioner låta honom veta att du hört honom.

    Var noga med att inte reagera för mycket, dock. Du kan höra en del överraskande saker, men hålla ditt pokerface! En upphöjd ögonbryn, en rullad ögat, eller en tappad käken kan skicka ett meddelande om att du tror att han överdriver, eller att du tror att han bara inte vet vad han pratar om.
  • Väntar på att korrigera eller förtydliga. Hedra sin tid att prata. Även kort rensa upp smärre missförstånd gräver integriteten i processen, så ha tålamod.
  • Anteckningar för fakta och mer. Att få fakta raka är viktigt, eftersom saknade ett datum, som anger en felaktig dollar belopp, eller att få ett namn fel kan ge intryck av att du inte lyssnar eller att du inte är så intresserad av hans perspektiv som du säger att du är.

    Som du gör anteckningar, se till att du också fånga sina känslor om konflikten och de värden begravda under sitt inlägg så när det är dags för dig att reflektera, kan du tala med dessa saker. Ett uttalande som, "Du är alltid tittar över min axel på allt jag gör!" Kan ge dig lite insikt att han letar efter autonomi eller tillit till sin relation med dig för att han värderar dessa saker i allmänhet.
  • Söker efter sätt att neutralisera starka språk. Som den andra personen talar, kan han komma ut med några ganska starka åsikter om situationen och allt annat han tycker är vettigt att kasta in. Försök att svara genom att bekräfta hur upprörd han är, men genom att använda språket det betyder inte hetsa honom.

Förvänta dig inte din kollega att veta vad han letar efter när han börjar första att säga sin åsikt. Han kan säga att han vill x, y eller z. Han kan säga att han ser problemet i den enklaste av termer och kan inte förstå varför du inte ser det på det sättet också. Bara låta honom prata. Ju mer han delar, desto mer information får du när det är dags att reagera och du kan visa då att du förstår var han kommer ifrån.