Vad orsakar smärta vid sittande?

December 25

Smärta när man sitter kan orsakas av många villkor, inklusive ischias, artrit, diskbråck, dålig hållning, myofasciellt smärtsyndrom, skador från trauma, och även helt enkelt trötta muskler. Människor som sitter under långa tidsperioder är särskilt känsliga för smärta vid sittande; människor som arbetar vid ett skrivbord hela dagen, eller människor som är begränsade till rullstolar är sannolikt att uppleva smärta när han sitter vid något tillfälle. Svårighetsgraden av smärta kan vara orsaken till ett läkarbesök, men i de flesta fall, är tillräckligt för att avhjälpa problemet ändras till sina dagliga rutiner och sittvanor.

Myofascial smärta syndrom är ett tillstånd där vissa delar av kroppen upplever smärta. Smärtan kan vara svår och det är oftast spåras tillbaka till en brytpunkt, eller del av kroppen som leder till smärta. Knutna muskler är oftast orsaken till smärta när sitter i det här fallet, och ett besök till doktorn kan hjälpa en lidande komma med en plan för att bekämpa sjukdomen. Detta villkor är fortfarande inte förstått mycket väl, även av proffs, så behandlingsalternativ varierar och kommer att ha blandade resultat, beroende på den sjuke reaktion på behandlingarna.

Ischias uppstår när ischiasnerven som går från den nedre delen av ryggen och ner på baksidan av varje ben komprimeras av någon anledning, som ofta leder till värk, kraftiga smärtor, domningar eller stickningar någonstans längs längden av benen, skinkor, höfter, och nedre delen av ryggen. Detta är en vanlig orsak till smärta när han sitter, och det kan orsakas av snäva eller inflammerade muskler och senor, eller av ett diskbråck i ryggraden. Ett diskbråck inträffar när ryggradsdisken som sitter mellan två kotor utbuktningar, och därigenom trycker mot nerverna som löper nära ryggraden. En spinal skiva kan komprimera ischiasnerven, vilket leder till smärta när han sitter.

Dålig hållning är en mycket vanlig orsak till smärta när han sitter, särskilt bland kontorsarbetare. När den nedre ryggen inte tillräckligt stöd av en stol, kan musklerna som stödjer ryggen blir trött, vilket kommer att leda till spänningar i dessa muskler. Ju hårdare musklerna är, desto mer obehag man känner; dessa spända muskler kan börja dra i ryggrad, höfter och andra ben och leder, vilket leder till onaturliga rörelser i kroppen. Komma upp från stolen med jämna mellanrum och stretching kan förebygga smärta och ökar blodflödet, och med hjälp av en ergonomisk stol kan öka stödet för de lägre rygg, nacke och axlar.

  • Ischias och dålig hållning kan orsaka smärta när han sitter.
  • Långa perioder av sitter vid ett skrivbord med dålig hållning kan orsaka ryggvärk.
  • En diskbråck kan vara oerhört smärtsamt när man sitter.