Vad är en Velodrome?

November 16

I cykelvärlden, det finns flera kategorier av racing stilar. En av de mindre kända stilar är banracing, ett lag eller enskild händelse där konkurrenter rida fast växel - eller icke-utrullning - cyklar utan bromsar på en oval bana som kallas en velodrom. En velodrom är gjord av trä och har sluttande hörn för att rymma en racer höga hastighet i skarpa svängar; De kan byggas som utomhus eller inomhus spår.

Den velodrom var särskilt populär i början av nittonhundratalet som banracing hade fångats på vid den tiden som en publiksport. Under de senaste åren har banracing och följaktligen velodrom blivit mer obskyra, de populäraste evenemangen hålls på OS. Det finns färre än trettio velodromer i USA, men de är fler i hela Europa och andra delar av världen.

En velodrom är typiskt konstruerat av trä stålband. För utomhusbanor, kan byggmaterial variera för att motverka exponering för elementen. Konkreta och syntetiska velodromer har blivit vanligare på senare år, men dyra träslag som kan stå för fuktvariation i luften används också. För inomhusbanor, tall eller andra billigare träslag kan användas för att konstruera velodrom eftersom banan inte kommer att utsättas för väder och vind. Ungefär som en bil racingbanan, den velodrom har en infield i mitten av banan, som anses out of bounds under tävlingen.

Velodrome funktioner bankas hörn för att arbeta med de tröghetskrafter som verkar på cyklister när de vänder runt banan. Detta gör att cyklister att hålla sina cyklar vinkelrätt mot spåret vid höga hastigheter genom svängen och bär den kraft genom de raka-aways. Detta minskar också sannolikheten för att cykel däck förlorar tillräckligt kontakt med banan för att hålla cykeln vertikalt. Hörnen kan bankas uppemot 27 grader eller mer för att stå för en cyklist hastighet i varv.

Det är inte ovanligt att se en velodrom används för andra syften förutom cykling. Human drivna fordon (HPV) testning och racing är vanligt, liksom i-line händelser speed skating. Den velodrom storlek varierar beroende på det utrymme där den är byggd, och oftast de bankas svängar blir brantare när spåret blir kortare. En typisk velodrom kan variera i storlek mellan 250 och 500 meter, och de doserade hörnen kan variera allt från 25 grader till 45 grader.