Vilka är de olika typer av ormar?

November 12

Det finns en mängd olika typer av ormar i världen, av vilka några är giftiga och av vilka några är ofarliga. Utom i ett fåtal fall är svårt bygger enbart på utseende tala om skillnaden. Många av de olika typer av ormar ingår i familjerna Viperidae, Elapidae, Colubridae och Hydrophidae.

De typer av ormar kallas Viperidae, eller vad många av oss känner som huggormar, finns i hela världen. De enda områden i världen där dessa typer av ormar inte har hittat är Australien och Madagaskar. Dessa giftormar har länge, gångjärn huggtänder, vilket gör att ormen att stifta en djup bit in i sitt offer. Några Viperidae inkluderar skallerormar, bushmasters, huggormar, Copperheads, och huggormar. Bettet från en av dessa ormar kan orsaka flera problem för offret, inklusive blodförlust, nekros, svullnad, och även störningar i normal blodproppar.

Andra typer av ormar inkluderar de i familjen Elapidae, som finns främst i tropiska och subtropiska områden i världen. Dessa giftiga ormar har fasta, ihåliga huggtänder, vilket kan injicera gift i offret. Dessa ormar kan vara ganska liten eller mycket stor. Några har befunnits vara endast 7 inches (18 cm) lång, medan andra kan vara så mycket som 19 fot (ca 6 m) lång. Men de flesta i genomsnitt (2 m) ca 6,5 ​​meter i längd. Vissa Elapidae sorter inkluderar kungskobror, kobror, australiska Copperheads, korall ormar och kraits. Bettet från en av dessa ormar är farligare än från en huggorm orm och kan vara giftiga.

Hittade nästan överallt, innehåller Colubridae ormen familjen nästan två tredjedelar av orm arter i världen. Dessa ormar är oftast ofarliga och inte giftig, men några har levererat biter så farligt det mänskliga offret har avlidit. Några av dessa typer av ormar inkluderar kungen orm, majs orm, råtta orm, strumpebandssnok, drottning orm, vanligt keelback, och mjölk orm.

Den Hydrophidae orm familjen är precis som namnet antyder, eftersom dessa ormar inkluderar många arter som lever i vattnet. Denna grupp av vattenormar är relaterad till cobra, men de bor inte på land som en kobra. Hydrophidae ormar är extremt farligt, eftersom nästan alla av dem är giftiga för människor, med gift i allmänhet mer toxiska än för land ormar. Men de i allmänhet inte bita människor om de inte provoceras.

  • En Northern Pacific skallerorm.
  • En kobra.
  • En kung orm.
  • Giftormar har hjärt- eller diamantformade huvuden.
  • Ett skjul ormskinn.
  • Strumpeband ormar är i allmänhet ofarliga.
  • En juvenil svart råtta orm.