Vad är en trackback?

January 12

En trackback, ofta kallad en Back, tjänar till att låta bloggare veta när andra har länkat till sina poster på en webbplats. Inte varje blogg har trackbacks aktiverade, men majoriteten av bloggare uppskattar detta verktyg eftersom de vill veta när någon har nämnt sin post på nätet. En trackback gör också personen utstationering det att placera sina webbplats länk på bloggen de hänvisar till. Medan de flesta människor tycker trackbacks ett bra sätt att låta andra bloggare vet att de har nämnt sin post på deras webbplats, är nackdelen att det gör det möjligt spammare för att få sin egen webbplats länk noterat på bloggen.

Många bloggare gör det en punkt att få så många kommentarer och trackbacks som möjligt på deras webbplats. Detta är inte bara för att det innebär att människor faktiskt läser bloggen, men också för att den leder till länkar till deras webbplats över hela Internet. Detta, i sin tur, kan driva mer trafik till sin blogg, speciellt när de placeras på en plats med relaterat innehåll. En trackback kan också vara till nytta för den som postar det, eftersom deras webbplats sedan länkas i listan över dem som har nämnt bloggen. Således är detta verktyg ofta till hjälp för både personen lägga ut den och författaren av bloggen.

Liksom många webbpubliceringsverktyg, trackbacks har en negativ sida, liksom. Till exempel kan de skapa mer underhållsarbete för bloggare, som han borde ta bort gamla trackbacks som länkar till webbplatser som inte längre arbetar. Detta beror på att bloggen sökmotor rankning kan drabbas om listan över trackbacks är full av ogiltiga länkar. En annan nackdel är att vem som helst kan skapa en trackback till bloggen, lämnar sin länk bakom. Inte överraskande, spammare tar ofta nytta av detta faktum, länka till bloggar som har lite att göra med sitt eget innehåll bara så att deras länk är på bloggen.

På grund av dessa frågor, en del bloggare väljer att antingen inaktivera trackbacks sammanlagt, eller ändra inställningarna på sin blogg så att var och en har att vänta på godkännande först. Detta kan tillåta bloggare att se till att endast giltiga eller relevanta webb författare kan länka tillbaka till deras webbplats. Webb författare som refererar en blogg på samma plattform som de använder ofta bara har att lägga länken till sin post, eftersom det automatiskt ska visas som en Back. Å andra sidan, kan bloggare på olika plattformar måste hitta trackback länk, som vanligtvis är i slutet av blogginlägget, och sedan kopiera den. Hursomhelst, kan detta verktyg vara till nytta för de bloggare inblandade när den inte missbrukas.

  • En trackback, ofta kallad en Back, tjänar till att låta bloggare veta när andra har länkat till sina poster på en webbplats.